ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Tmin = +15,3°C
Tmax = +18,0°C
Padavine: od 00h je padlo 15,2mm :icon_wink:
-------------------
rahlo dežuje
T = +16,9°C
RH = 98%
p = 1010mb - pada
:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

robi14

Padavine so spet tu!

Kr lepo pada...  :clap:

Res bo čas za jurčke...  :drool:

walter76

Meteorna voda danes poplavlja predvsem štajerski in prleški konec Slovenije – najbolj na udaru so Slovenj Gradec, občina Brda in Ormož.

Ob 7.57 je na Osojnikovi cesti in Vodnikovi ulici na Ptuju meteorna voda zalila jaške dvigal. Posredovali so gasilci gasilske enote Ptuj in na obeh lokacijah izčrpali vodo.

Ob 8.37 so na Rogozniški cesti v občini Hoče - Slivnica gasilci PGD Bohova prečrpali meteorno vodo in očistili kanalizacijski jašek. Ob 13.30 pa je na Mariborski cesti v Radizelu prav tako v občini Hoče - Slivnica meteorna voda zalila del kletnih prostorov. Gasilci PGD Hotinja vas so občanki pomagali prečrpati vodo.

Ob 10.30 je v kraju Brda v občini Slovenj Gradec zaradi narasle reke Mislinje obstajala nevarnost poplavljanja stanovanjske hiše - na kraju so gasilci PGD Turiška vas ugotovili, da zaradi naplavin, ki so nastale pod mostom v neposredni bližini obstaja nevarnost poplavljanja objekta. S pomočjo delavnega stroja Komunalnega podjetja Slovenj Gradec so te naplavine odstranili.

Ob 12.45 je v Bezeni v občini Ruše meteorna voda zalila del kletnih prostorov. Gasilci PGD Bistrice ob Dravi so občanu pomagali prečrpati vodo, materialne škode pa ni bilo.

Ob 14.38 so v Opekarniški ulici in v ulici Dr. Horvata v Ormožu gasilci PGD Ormož iz dveh kleti izčrpali meteorno vodo, v Sladkorni tovarni pa so predrli kanale, ki jih je z ilovico zamašil močan naliv.

Ob 14.50 se je v Spodnjem Prebukovju v občini Slovenska Bistrica sprožil zemeljski plaz. Kraj dogodka si je ogledal strokovni delavec za Zaščito in Reševanje občine Slovenska Bistrica, ki bo izvedel nadaljnje ukrepe.

Ob 15.34 je zaradi obilnih padavin prišlo do izključitve vodnih virov v Vitanju in Frankolovem. Za potrebe vodovodnega sistema se sedaj črpa pretežno voda iz vodovodnega vira Medlog. Ker je v omrežju pitne vode prišlo do povišanja koncentracij nitratov na območju Meste občine Celje in občine Štore, odsvetujejo uporabo pitne vode iz vodovoda za pripravo hrane in pijače za dojenčke do šest mesecev starosti in za le-te priporočajo uporabo ustekleničene vode. To priporočajo tudi doječim materam in nosečnicam. Zaradi nastalih razmer bo na območju občine Vojnik predvidoma motena oskrba s pitno vodo na višje ležečih predelih. Ukrep velja do ponovne vključitve vodnih virov v Vitanju in Frankolovem.

Ob 15.46 je v Kolodvorski ulici v Ljutomeru meteorna voda zalila del poslovnega prostora. Vodo so izčrpali gasilci iz Ljutomera. Ob 16.30 pa je v ulici Bratov Pihlar prav tako v Ljutomeru meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Vodo so izčrpali tamkajšnji gasilci.

Okoli 17. ure je na Nasipni ulici v Mariboru prišlo do poplavljanja, ker je iz kanalizacijskih jaškov drla meteorna voda. Gasilci PGD Pobrežje so pomagali občanom pri zavarovanju objektov, da niso poplavljali.

vir:24ur
Prijatelj vremena !

march

Danes je bilo na Celjskem kar pestro. Med 9 in 12. uro se je trikrat pošteno vlilo tako, da je voda kar obstala na njivah za kratek čas. Savinja v Laškem je v 12 urah porasla na 125 m3 (iz 35 m3).
Padavin pa je bilo:

Laško/Lahomšek: 21,0 mm
Petrovče: 37,8 mm
Celje - Medlog (ARSO): 31,0 mm

Lp, March

Pihe

Ponovno je začelo rahlo deževati. :shrug:
Dežja dosedaj danes 18,2 litra.
Najbrž pa bo koga zanimala tudi letna količina pri meni.Na žalost sem z lomastenjem po WsWinu nekaj podatkov zapravil (ko bom imel več časa, se bom posvetil temu in zadevo poskušal porufat nazaj).Tako lahko sporočim samo podatke iz konzole, ki beleži 1184 litrov letos (ampak tudi tu mi po grobi oceni manjka kakih 35 do 50 litrov, ki so se izgubili pri menjavi baterij oz.napačni sinhronizaciji Daviske). :icon_redface: :shrug:

+15,5.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robi14

Lisca kaže na še kar nekaj padavin danes pri nas...  :icon_wink:

Trenutni Rr 16 l/m2

mihav

Nimaš kaj...Slovenj Gradec kar dobro moči...
T=15.4°C
P=1011.3hPa
RH=90%
Danes že 34mm padavin ponoči pričakujem da bo še enkrat toliko...
Global warming is a lie;)

Gorazd

Citat od: Pihe dne 05. Junij 2008, 21:40:10
Ponovno je začelo rahlo deževati. :shrug:
Dežja dosedaj danes 18,2 litra.
Najbrž pa bo koga zanimala tudi letna količina pri meni.Na žalost sem z lomastenjem po WsWinu nekaj podatkov zapravil (ko bom imel več časa, se bom posvetil temu in zadevo poskušal porufat nazaj).Tako lahko sporočim samo podatke iz konzole, ki beleži 1184 litrov letos (ampak tudi tu mi po grobi oceni manjka kakih 35 do 50 litrov, ki so se izgubili pri menjavi baterij oz.napačni sinhronizaciji Daviske). :icon_redface: :shrug:
Pihe, poglej malo najine prispevke, ko sva presegala tisočico. Morda ti bojo kaj pomagali pri tvojih ugankah.
Jaz sem skupno na 1170 mm, vključno z 15 mm, ki so padli danes od 7h dalje.

Lep dan,
Gorazd

Mejte se radi

blazek

Citat od: Ledeni dne 05. Junij 2008, 19:55:45
Saj, a ravno zdaj je moglo priti to deževje.  :banghead: :banghead:Tri dni smo se mu uspešno izogibali, včeraj zvečer pa je bilo sreče konec. Od takrat pa do 17. ure je pri nas padlo 35 mm dežja.
Kmalu zatem je spet začelo deževati in še kar rahlo pada. Tole dolgotrajno namakanje je najslabše, kar lahko doleti zrele češnje.  :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: Dež pa se v napovedi kar podaljšuje v vikend in naprej.  :banghead: :banghead:

Sicer pa je 17,1°C.

Dobr je pr vas zalilo. Pri nas danes 23mm , skupno pa 28mm. Ko sem se peljal proti tvojemu koncu, je vse bolj deževalo. Pri nas pa skoraj nič.

Eni se že o 1200mm pogovarjate, mi pa še do 300mm nismo prilezli.

zigarrdo

Oblačno, rahlo dežuje, popudan in zvečer padavin skoraj da ni bilo;

Temp. +16.0°C
T max. +18.9°C
vlaga = 91%
Everywhere you go you always take the weather with you

Astra

Citat od: MaVeRiCk dne 05. Junij 2008, 22:43:15
Do sedaj je padlo že 51,8 l/m2 dežja in še vedno dežuje :icon_wink: :clap:

temperatura: 15,6°C
vlaga: 95%

Ula, vaš konec kar lepo zaliva Maverick.  :icon_wink:

Na Vrhniki pa danes 24 litrov in nekaj se počasi približuje z vašega konca tudi osrednji Sloveniji. Trenutno imamo 16,2°C. Zanimiv pojav danes popoldne. Termometer se je okoli 14 ure nenavadno hitro dvignil do 20,4°C. Očitno posledica izjemno tankega sloja oblačnosti in sevanja skozi oblake, ki je ogrelo ozračje. Čez dobro uro se je spustila nazaj na 18°C.  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock:

paradolf

V Podgorju je včeraj dežemer ulovil 24.8mm.

Trenutno pa rahlo dežuje.
Lahko noč :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cumulonimbus

Včeraj pri meni vsega skupaj 25.3mm. večinoma v nekaj dopoldanskih nalivih, čez dan je večinoma rahlo deževalo, danes pa zaenkrat 1.1mm. dežja :icon_wink:

sicer pa zunaj dežuje, zdaj bolj zdaj manj :wise:

lahko noč
Član ZEVS :)

Mamut

Vreme v Nevljah

oblačno in dežuje

temp. + 14,1 C

1009,7 hPa

91 % vlage

veter SV trenutno brezvetrje

danes že 2,1mm dežja, včeraj pa 24 ,5mm