ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Astra

Citat od: ŽUPMART dne 03. Junij 2008, 14:45:46
No, Astra, me veseli, da si optimističen za naš konec! :clap:

Sicer pa 21,1 °C...vlažnost pa kar 78%! :clap:

Upam, na podobno porcijo kot včeraj...ponoči, da bo možno fotkat strele! :clap:

Aja, za zadnjih 24h mi kaže 12,9 mm...včeraj 12,4 mm in danes 0,5 mm... :icon_wink:
Župmart, imej fotoaparat na pecljih, sicer se bo pa po mojem v tem krogu najprej aktiviral Dolenjski del pa potem postopoma proti SZ.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

fisher

Nevihte pa kar vztrajajo na istem mestu. Tista dolga na zahodu se ne more pa ne more premakniti 5km vzhodneje  :icon_sad:. Poleg tega pa še pojenjuje :icon_sad:

OSMER ter lisca sta pa povsem skregana. Lisca ne kaže and nami nič, osmer pa točno nad nami +60... no tokrat ima lisca prav

andro

Da še jaz poročam, kaj se je včeraj pri nas dogajalo - po celem hudičevo soparnem dnevu smo se s familijo odpravili malce do LJ se preluftat, okrog 20h začneva z ženo gledat grde črne oblake proti Vrhniki in našem koncu, iz katerih se je tudi malce svetilo. Malce pospešimo korak, se spokamo v avto, ko je ravno začelo bolj močno pihati in šibamo proti domu. Na Viču nas napadejo prve kaplje, potem se malce umiri, ampak pred nami nabija 'ko pr' norcih'. Temperatura je dobro padla, cca. 5 stopinj manj kot uro in pol pred tem, ko smo šli tam mimo (okej, nekaj je tudi faktor, da je prihajala noč, a ne toliko). Malo od Dobrove naprej proti Polhovem Gradcu pademo v resno nevihto, na srečo brez trdih delcev. Če je takrat bil kdo tam na cesti, ki ga je en norc besno prehitel, well, to sem bil jaz :) saj se mi je nekako šlo čim prejo domov, preden bi kaj tršega začelo padat. Pa itak se promet skoraj ustavi, ko malce bolj pada, grr. Dol letelo je noro, RR seveda težko ocenim, a na nekaj koncih so bile kaplje ogromne, tako da sem samo čakal, kdaj bo začelo kaj tršega. Ko smo prešli Polhov Gradec in naprej proti Črnemu vrhu se je malce umiril dež (padalo še vedno, a niti približno ne tako močno), je pa nekajkrat močno usekalo, ravno v smeri našega doma, hmm.
Pridemo domov, elektrike seveda ni (avtomat vrglo ven), tako da me je najprej nascalo, ko sem šibal v hišo avtomat vklopit, da sem sploh lahko odprl vrata od garaže ;), potem se je počasi začelo umirjati.
Končni damage report: pri meni nič pretresljivega (imamo konec koncev tudi dobre zaščite), postaja pridno beležila dogajanje (ki ga moram še analizirati, a nimam dostopa do nje preko neta iz razlogov, ki sledijo ;) ), ampak našo internetno povezavo pri sosedu je pa dodobra krstila tale nevihta: razcepnik pred modemom je dobesedno razneslo, scvrt. Modem ne kaže znakov življenja, brezžična dostopna točka, vezana nanj izgleda, da je preživela; z modema je bil peljan ethernet drat v sobo, v kateri je bil iztaknjen iz prenosnika (!), a kakor kaže, je ena fina iskra preskočila iz ethernet drata na USB povezavo med prenosnikom in tiskalnikom in skurila oboje (konektor na ethernet dratu je osmojen!). Skratka, da veste, da tudi izklopljeni konektorji ne pomenijo polne varnosti. Verjetno pa pomaga, da je do bajte cca. 4 kilometre drata, v katerega se mirno lahko kjerkoli na poti 'naseli' električni zlodej (ves čas gre po zraku). Well, dobro smo začeli poletno sezono :)

Aja, Astra, ful dobra slikca Ljubljana by night s strelo okrog Trzina. Tista se mi zdi pa res prav za na razglednico!

blazek

Nevihta  kot prilepljena čepi na Gorjancih. TAm je vrjetno padlo že precej dežja. Pri ans pa le par kapelj oz toliko da je zmočilo asvalt. Drugače pa se je malo ohladilo, imamo 19,9°C.

zigarrdo

Pretežno oblačno, padavine se nas izogibajo kot hudič križa, :

skupno padavin v zadnjih 24 urah le "1"  mm   :icon_lol: (grem kar vrt zalivat)

Temp. +21.2°C
T min. +15.2°C
vlaga = 77%
veter = E 10km/h
Everywhere you go you always take the weather with you

dominikb

Včeraj je bila v Novi Gorici še ena nevihta ob 20h30m. Danes pa grmi v okolici podatki pa so.
  Bilje pri Novi Gorici ob 14h: t=26˙C
                               P=1011mb
                              vlaga=51%
                               veter=SW(3m/s).

maestro

Okoli 14h nas je prešla nevihta z močnejšim dežjem,v eni uri 18.6mm,skupaj pa 19.7mm danes.

trenutno pa oblačno,vendar se nekaj skozi sili sonce,temp. pričela ponovno rasti, 18.1°C
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Neurje

Trenutno je oblacno vremein skozenj sveti rahel sonček

temperatura 22.5 stopinj

danes še brez padavin

med včerajšnjo nevihto nam je nateklo 10 mm dežja kar je bor malo

še malo iz sveta kje smo proti njim imeli še bore malo težav

http://www.rtl.de/rtlaktuell/rtl_aktuell_videoplayer.php?article=19732

walter76

Danes v Portorožu še brez padavin,sicer je večji del dneva zmerno oblačno občasno tudi delno jasno.
Spet kar soparno...
Zaenkrat ne kaže na kakšne padavine,nekaj več oblačnosti je bilo sicer proti Kopru,kjer je verjetno kaj malega poškropilo.
No da vidimo kaj nam prinesejo naslednji dnevi..
Prijatelj vremena !

Ledeni

Nič ne bo, Astra. Visoki slojasti oblaki so prekrili vse nebo in zatrli konvekcijo. Danes smo dobili le nekaj kapelj (tako kot včeraj zvečer). Kar se mene tiče tudi prav, vsak dež je v času zrelih češenj nebodigatreba.

Tmax smo imeli danes 26,9°C, sedaj je 22,4°C, vlažnost pa 78%.

milan

Kolko zgleda, da se nam v SV Slovenijo od juga in vzhoda bližajo nevihte.
http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html
Dopoldne je bila nevihta, popoldne pa soparno, trenutno 26,8°C

walter76

Nekaj se "dela " v smeri Štajerske in Prekmurju..!
Torej velja previdnost...
Prijatelj vremena !

beowulf

Ja vsekakor se nekaj kuha tam v soseščini! Vendar tukaj pri nas nič posebnega

Sam zgleda da se nevihte potem po domače povedano zadušijo ko pridejo v Slovenijo.

Lp Iz Prekmurja

Pihe

Visoka koprenasta oblačnost skozi katero sije zahajajoče sonce, +18,8.
Popoldanska plohica je navrgla borih 0,4 litra dežja.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

Tole kar prihaja iz Hrvaške proti Štajarski pa ima tudi rotacijo in v sredini tudi neko luknjo(kot oko orkana izgleda :icon_biggrin:).

Drugače pa se napoved modela WRF uresničuje - kaže obilne padavine na V SLO danes zvečer. :icon_arrow:
Raj je v naravi :buttrock: