ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje

Lep pozdrav , zanima me kakšen polarizacijski filer naj kupim za sx 10 canon.

Mislim da je 55 mm malo premajhen ali pa se motiim.

ŽUPMART

Mora ti pisati med podatki v navodilih.

max

Citat od: Neurje dne 29. Julij 2009, 10:26:25
Lep pozdrav , zanima me kakšen polarizacijski filer naj kupim za sx 10 canon.

Mislim da je 55 mm malo premajhen ali pa se motiim.

Spredaj na objektivu ti piše fi xx mm, drugače pa ti povem da ima 58mm

EDIT: popravljam, nekateri imajo celo 52mm :icon_surprised:
Najbolje da pogledaš v navodila, kot je rekel Župi, najenostavneje pa je fotoaparat vzet s seboj v trgovino, ko boš kupoval filter :icon_arrow:

Neurje

Ja sej leča za bližnji posnetek je 52 mm in to me bega a se navije na notranji rob objektiva ali na zunanji, sam mislim da bi se lahko tudi 52 mm uporabil z navojem na notranji rob tako da čez pride pokrovček za zapiranje objektiv.

max

Ponavadi se navijajo na notranji rob, če pogledaš imaš spredaj leče verjetno spet navoj na notranji strani.
Ko boš kupoval, vsemi fotič s seboj, pa ne bo problema :icon_wink:

Neurje

jaka

Ima kdo slučajno kake praktične izkušnje z Nikonom D 5000 (http://www.dpreview.com/reviews/nikond5000/)?

Kupujem DSLR pa se odločam med Canon EOS 450 D in tem Nikonom, čeprav nista povsem isti razred...Nikon je menda malo boljši, tudi dražji za dobrih 100€, ampak ima tudi nekaj stavari, ki jih sploh ne potrebujem oz. me celo motijo (npr. vrtljivi zaslon)....

max

Jaka, vrtljivi zaslon je še najmanj kar te lahko moti. Ga pač ne uporabljaš. Na tem fotoaparatu lahko snemaš tudi filme, ostrenje imaš v 11 točkah, dočim canon samo v 7. Je pa slaba stran, da v bodyju ni motorčka za avtofokus, tako da moraš potem kupiti le objektive, ki so opremljeni z motorčkom, če nočeš ostrit na roko.

Bi lahko rekel, da je D5000 "nadomestek" za popularnega D80, oziroma manjši bratec novega D90, s to razliko da je brez notranjega motorčka, ima pa skoraj vse drugo kar ima D90.

Če ga imajo z KIT objektivom 18-105mm, ga kar vzami, ne bo ti žal.

EDIT: Jaz sem nabavil D90 tri mesce nazaj in sem čist :zaba: :icon_mrgreen: :buttrock:
        Sam slikat pa slikat pa slikat, da se ga navadiš. jaz se še zdaj učim :icon_rolleyes:

jaka

Ja D90 je res zelo hvaljen aparat, sem ga že tudi mel v rokah, ampak za mene predrag, pa niti ne rabim trenutno takšnega aparata...sicer pa D5000 še kar precej zaostaja za njim, vrtljivi zaslonček me pa moti zato, ker sm že bral na nekih forumih da je precej češko narejen (beri: moraš biti izredno nežen z njim, da ti ne odleti vse skup), zato me zanima če ga že ima kdo ;) Canon ima 9 ostritvenih točk...sej so povsod + in -, zato se je težko odločit...ampak bo že :)  Trenutno je še Canon mnogo predober za mene, ampak če že kupujem, bom pač mal zbirčen.

ynos

Meni Canon 450D odgovarja. Kupil sem ga pa s kit objektivom za 550 EUR...v primerjavi z Nikonom mi je bila razlika v ceni prevelika, razlika v fotoaparatih pa premajhna.

Kar se tiče fokusnih točk...jaz 80% uporabljam center točko. Je pa res, da ne pogrešam filmčkov.

Glede na to, da mi je 50-ka super objektiv za malo denarja...in ga dosti uporabljam, bi pri Nikkonu pogrešal avtomatsko fokusiranje.
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...

jaka

Citat od: ynos dne 06. Avgust 2009, 10:37:49
Meni Canon 450D odgovarja. Kupil sem ga pa s kit objektivom za 550 EUR...v primerjavi z Nikonom mi je bila razlika v ceni prevelika, razlika v fotoaparatih pa premajhna.

Kar se tiče fokusnih točk...jaz 80% uporabljam center točko. Je pa res, da ne pogrešam filmčkov.

Glede na to, da mi je 50-ka super objektiv za malo denarja...in ga dosti uporabljam, bi pri Nikkonu pogrešal avtomatsko fokusiranje.

Sem že včeraj naročil Canona 450D, glede na ceno verjetno pri istem prodajalcu kot ti ;) Tudi več objektivov je pri Canonu na voljo, kar me je najbolj prepričalo...zdej pa malo čakat in potem slikat ;D

alešrozman94

zanima me kateri fotoaparat je  najboljši za slikanje strel???

VREME BO!

max

Citat od: alešrozman94 dne 29. Avgust 2009, 07:27:06
zanima me kateri fotoaparat je  najboljši za slikanje strel???

Vsak ki ima možnost zaklopa zaslonke večjega od 10 sekund naprej ali pa funkcijo bulb.
Ni odvisno toliko od fotoaparata ampak od fotografa in izkušenj

ŽUPMART

V dežju brez problema slikaš z večino SLR fotoaparati. Sam imam Canon eos 400D in se ne sekiram če mi ga dež namoči. V vodo ga sicer nebi namakal, ampak če slikaš v nalivu pa ni problema.
Sploh pa je za terensko fotografiranje primeren Canon eos 40D, ki ima magnezijevo ohišje.

kekec46

Zanima me a lahko za fotografijo meseca, dodaš tudi kakšno fotko ki je mal predelana v photoshopu ? ... (barve, kontrasti pa to) ?
Hvala
Lp