ZEVS Forum

Kaksno fotografsko opremo imate?

Začel/a MaRkUš, 08. April 2008, 17:18:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Citat od: gregach dne 14. Januar 2010, 11:19:48
Izbira je res velika, ampak kaj ko ne vem kaj katere oznake pomenijo :banghead:Pač nisem tehnik....

Kateri fotoaparat bi npr. kupili, če bi imeli 350 €(+-20€)??'' :icon_redface:

Gregach, za ta denar je najboljši FZ 38  :icon_arrow:
Ne bo ti žal :icon_wink:

http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_2596_908060_Panasonic_Lumix_DMC-FZ38_crn

Nikoli te ne bo glava bolela ali pa da bi te bilo strah, da ni vredu posnetek/slika :icon_mrgreen:

gregach

Hvala vsem.

@Max se bom verjetno za nekaj takega odločil, ker tak ne rabim nekaj "high", ampak ravno toliko, da slika prikaže barve približno takšne, kot so vidne s prostim očesom.

Pa še tega ko ga imam sedaj bom poizkusil malo bolje preučiti, če ga @matic kar hvali.....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Citat od: gregach dne 14. Januar 2010, 12:59:27
Hvala vsem.

@Max se bom verjetno za nekaj takega odločil, ker tak ne rabim nekaj "high", ampak ravno toliko, da slika prikaže barve približno takšne, kot so vidne s prostim očesom.

Pa še tega ko ga imam sedaj bom poizkusil malo bolje preučiti, če ga @matic kar hvali.....

FZ 38 je trenutno v tem razredu št.1

Ima vse kar imajo veliki, razlika je samo ta, da je kompakt.

robi14

Citat od: matic dne 14. Januar 2010, 12:05:51
Recimo s fprelog uporabnikom delava z A530 večinoma poleti TimeLapse(preglej prispevke) posnetke, lovim strele, itd... z dodatnim firmware-om se A530 spremeni v zelo zmogljivo "igračo".

Vse o firmware-u. samo Canon

lp,

Matic

A kdo uporablja firmware za Canon S5?

matic

Citat od: gregach dne 14. Januar 2010, 12:59:27če ga @matic kar hvali.....

:icon_haha: :icon_haha: glej, največ izkušenj imam s Canon znamko, zato pač pišem o izkušnjah s temi fotiči, kar pa ne pomeni da vse ostalo ni dobro, to je čisto odvisno od uporabnika do uporabnika in njegovih zahtev, pričakovanj. Najprej se moraš odločiti kaj sploh "rabiš", potem pa se na podlagi ugotovitev odločiš katera znamka/model ti da največ za tvoje potrebe. Zgoraj pa je že nekdo omenil Slo-Foto, je pa še E-fotografija, tu boš našel en kup testov, delavnic, nasvetov,... in seveda forum, kjer boš prav tako prišel do informacij ki jih potrebuješ.

robi14 ---> na onem linku je tudi forum če te kaj konkretnega zanima, drugače pa s tem firmware-om ne prepišeš original Canon-ovega, je kot dodatek oz. odklep-omogočanje nekaterih funkcij, ki sicer niso omogočene in se load-a s SD kartice. Je pa priporočljivo za vsako skripto ki jo nameravaš uporabljati, prej prebrati, če obstajajo kake omejitve/ovire/bugi pri nastavitvah. Jaz firmware uporabljam na PS A530 in PS SX100iS.

Matic
"Brezmejna sta le vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem prepričan!" (A.Einstein)

ŽUPMART

Citat od: max dne 14. Januar 2010, 13:17:02
Ima vse kar imajo veliki, razlika je samo ta, da je kompakt.

No no, tako pa spet ne žalot SLR-jev.  :icon_mrgreen:

Ima kar nekaj pomankljivosti v primerjavi s SLR. Najpomembnejši sta verjetno slaba zaslonka ter manjše ter slabše tipalo, pa tudi sigurno je bolj štorast za rokovanje:

CitatZaslonka:
         o F2.8 - 4.4 (Multistage Iris Diaphragm)
         o Široki kot: F2.8 – F8.0
         o Tele: F4.4 - F8.0

Tipalo CCD: 1/2,33 palca (skupno 12,7 milijona točk), osnovni barvni filter

Torej, še vedno se kompaktov ne da primerjati s SLR fotoaparati. SLR je precej, precej višje.  :icon_wink:
Ampak, če iščeš neko zadevo, za katero si tudi dolgoročno pripravljen dat ne več kot 350€, potem je verjetno res najbolje, da si omisliš neko kompaktno stvarco, nekaj podobnega kot je tale Panasonic. Ker ko imaš enkrat SLR, se stroški kar ne nehajo. pa ta objektiv, pa ta kartica, pa fleš, pa spet tisti objektiv, pa kartice, pa stojalo, pa filtri itd itd. In kmalu si pri nekaj tisoč €.  :zajec:
Sam sem pred časom prav tako cincal med kompaktom in SLR-jem. No, sam sem se odločil za SLR in nebi nikoli več menjal na kompakta, sicer pa sem takrat razmišljal med Panasonic FZ50 in Canonom G7. Kaj je sedaj na tržišču med kompakti nisem na tekočem, vendar pa bi ti priporočal, da si malo pogledaš še Canonovo G serijo (mislim da je tola najnovejša verzija: http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_g11.asp). Pa še se najde nekaj resnejših kompaktov pri Canonu.  :icon_wink:

Sicer pa ti lahko pri izbiri zelo pomaga ta spletna stran: http://www.dpreview.com

In pa še to: večina je odvisna od fotografa, ne od fotoaparata! Ko boš enkrat poštekal kako moraš s fotoaparatom rokovat (verjetno tam po 10.000+ fotkah :icon_mrgreen:), boš šele lahko delal hude fotke. Če ti ne znaš fotkat, ti dober fotoaparat nič ne pomaga. :icon_arrow:

Jovi

Noj sedaj bom tudi jaz prešaltav na boljšo zadevo.

Dobil bom v uporabo za namene turističnega društva in lastne namene tudi Nikon D3000 z objektivom 18 - 55 VR  + 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX NIKKOR

http://www.slo-foto.net/novice/2009/08/04/nikon-d3000

Mislim da je to zelo dober model. Pričakujem ga kmalu.

Medtem ko svojega sony dsc h2 prodajam za 60 eur......
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

max

gregach

Evo ga! Prispel je PANASONIC LUMIX DMC-FZ38. Zdaj je pa treba najdit čas pa malo navodila preštudirat, ker sem čisti amater. :banghead:

Pa hvala vsem za nasvete. :beerchug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Citat od: gregach dne 19. Januar 2010, 12:49:12
Evo ga! Prispel je PANASONIC LUMIX DMC-FZ38. Zdaj je pa treba najdit čas pa malo navodila preštudirat, ker sem čisti amater. :banghead:

Pa hvala vsem za nasvete. :beerchug:

Super  :icon_wink: ne bo ti žal
Najprej baterijo filat, ko bo lučka na polnilcu signalizirala da je polna, z njo v fotoaparat, za začetek daj na avtomatiko(bo vse delal sam) in takoj slikat, ker je super vreme. Nič čakat :icon_evil: Navodila boš bral zvečer v postelji :icon_mrgreen:
Boš imel takele  :zaba: oči ko boš gledal posnetke na računalniku :icon_mrgreen:

p.s. ni treba 14ur filat baterije, to je larifari... polnilec sam preneha polnit ko ima baterija dosti fujtra :icon_arrow:
    Verjemi, ker sem nafilal že na tisoče baterij :icon_razz:

Jovi

Evo dobil:

-Nikon D3000
-Objektiv NIKKOR LENS AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G VR
-Objektiv NIKKOR LENS AF-S DX VR Zoom - Nikkor 55-200 mm f/4-5.6 G IG-ED

Zraven je še torba nikkon in 2 krat 2GB kartici.

Aparat mi je na dotik izredno ušeč in ni preveč težak! Fotografije pa kmalu :clap:

ŽUPMART

A si imel v mislih 2 objektiva ali 2 fleša? :icon_question:

Jovi

U jebem.... OBJEKTIVA ITAK...kva jst pišem..u navodila sm padu pol pa tk :icon_lol:

Kaj praviš Župi bo ane....za ene dobre fotografije bo :icon_arrow:

ŽUPMART

Aha, kul. To so tiste zadeve, ki jih človek najbolj rabi.  :icon_wink:

Jovi

Seveda. Kaneje bom še kupil eno stojalo. Pa v daljn prihodnosti po potrebi še en objektiv. Bom videl. Aja seveda pa fleš vrjetno.

Stroški stroški..