ZEVS Forum

Nov disk v računalniku

Začel/a MINIMAX, 09. Junij 2008, 22:30:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

V starejšem računalniku sem zamenjal disk (arhivskega ne sistemskega). Stari ven novi not. Bios ga je zaznal, XPji tudi (new hardware), med diski v "my computer" pa se ni več pojavil. Kako naj pridem do njega da ga sformatiram? Vidim ga le takole:

Troubleshoot in Properties sta brez pomoči.

Western Digital 160GB

Ideja?
MINIMAX
Lj-Polje

H2o

Če disk še ni formatiran ( unlocated space ), potem se ga ne vidi. En tak program, ki je zanesljiv ( žal pa plačljiv ), je Partition magic. Mislim pa, da imajo tudi XPji neko stvar za formatirati, ki pa je še nisem uporabljal.

kekec46

partition magic ... se ga da zlowdat dol (torretnti )  .... ( upam da ne kršim pravil s tem ... ker je piratsko  :icon_rolleyes:) ...
drgač pa poglej v biosih ...
pomojem se da tud kar direk v windowsih ... in sicer poglej pod
nadzorna plošča --> administratorska orodja --> computer managment -->
tisto okno k se ti odpre ... --> disk managment .... pa še tam poštocaj kaj malega  :icon_smile:

Lp

MINIMAX

Sem našel nekaj v computer management in se že dogaja, samo ne vem zakaj mi je dovolil samo NTFS file system, ostala dva imam na FAT32, čeprav odkrito povedano, si ne znam ne z enim ne z drugim pomagat, xp-help sicer bolj hvali NTFS, sicer pa samo da bo delalo.

lp
mx
MINIMAX
Lj-Polje

jest24

XP ne dovoli formatiranja FAT32 particij večjih kot 32GB.
Sicer pa pozabi na FAT! NTFS je dosti bolj stabilen in tudi nimaš problemov s fajli večjimi od 4GB