ZEVS Forum

Vremenska postaja- Gradišče pri Materiji - Brkini

Začel/a gradiščan, 11. Maj 2007, 19:43:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Astra

Bravo, prav vesel sem, da bomo dobili reprezentativne podatke iz vašega konca. Sedaj si postal še štromar.  :clap: :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

gradiščan

JaniS

ŽUPMART

blazek

Menda se mu ja ni kaj pripetilo. Glede na to, da je bilo zelo hudo v tistemu koncu.

piskec

Kamera dela... postaja tudi. Kakšen dopust???

ŠTROMAR

Gradiščan naj bi bil te dni na dopustu v Čateških in le upam, da mu doma neurje ni naredilo preveč škode.

Astra

Postaja deluje, jest mislim, da je čisto vse OK. Bodimo optimisti in Gradiščan se bo oglasil, ko se vrne z "dopusta".  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

gradiščan

:praise: :praise: Hvala za skrb vsem  :praise:

O vsem so me sosedje sproti obveščali  :clap: in pri meni razen lukenj v plehu avtomobila zaenkrat ni opaziti neke posebne škode. Po prvih informacijah, ki sem jim dobil je bila toča v velikosti 8 cm  :icon_question: . V vasi je razbitih nekaj stekel na avtomobilih, popolnoma vse strehe iz salonitk, nekaj preluknjanih drugih vrst kritin, podrtih nekaj dreves in seveda uničene še tiste poljščine, ki so preživele prve tri letošnje napade toče.

Vremenska postaja pa je delovala samo zaradi UPS-a  :praise:

Kaj več pa poročam jutri  :icon_kava:.

TgT

Ciril

Res, v čem je bil problem? Ne bi bilo slabo, če malo opišeš težave, oz. kaj je bilo narobe. Zgolj v vednost, da se ve prava vrednost postaje...

LP Ciril

gradiščan

Citat od: Ciril dne 27. Avgust 2008, 13:28:04
Res, v čem je bil problem? Ne bi bilo slabo, če malo opišeš težave, oz. kaj je bilo narobe. Zgolj v vednost, da se ve prava vrednost postaje...

LP Ciril

WMR200 - naslednje napake, ki so se meni zdele prevelike za ceno postaje:

- program WSWIN je NE podpira (preverjeno pri Wernerju)
-  Barometer je brez decimalke in se lahko nastavi izključno na nadmorsko višino. Vpišeš nadmorsko višino, on pa ti sam določi vrednost. Vseskozi mi je izpisovalo absolutni tlak in nisem našel nikjer v navodilih, kako naj to popravim.
- Ima 1 x sončno celico za napajanje vetromera in senzorja za temperaturo/vlago. Ta enota ima 2 x priklučni kabel v dolžini 1.2 metra za priključit prej navedena. Tako bi moral kabel za vetromer podaljšat okoli 7 metrov, da bi ga spravil na moj stolp za vetromer. Sončna celica deluje na 3 baterije tipa AA, ki pa NE morejo bit akumulatorji za polnit. Tako sem ugotovil, da se avtomatsko preklaplja med sončnimi celicami - ko je sonce in baterijami, ko ni sončne energije. Posledično pomeni menjava baterij na vsake 4 do 6 mesecev.
- V navodilih navajajo brezžično delovanje do 300 metrov. Ob preizkušanju (48 ur - glavna enota v garaži - senzorji zunaj na mestih v hiški) je dejansko delovalo na dobrih 45 metrih, dalje pa se je signal izgubljal. Tako mi je npr. temperaturo nekaj časa kazalo, potem pa spet ne. Ali pa vlago ja, potem pa spet ne. (oddaljeno dobrih 70 metrov)
- dežemer deluje popolnoma samostojno na 3 baterije tipa AA in nima drugega vira napanjanja. Prav tako nima nikjer opozorila, da so baterije proti koncu ali celo ne delujejo. Posledično bi po dolgem sušnem obdobju začelo deževati, meni pa nebi zaradi praznih baterij pokazalo padavin. Ohišje je narejeno iz dokaj tanke plastike in je pritrjeno na podnožje  z tremi majhnimi vijaki. Za zamenjavo baterije moraš popolnoma vse razstavit (medtem ti beleži padavine zaradi premikanja) notri je posebno ležišče za baterije z pokrovom z 6 ?! vijaki. Predno sem jaz zamenjal baterije je trajalo skoraj pol ure za ga spravit nazaj v funkcijo.
- vetromer oziroma bazična enota ni prikazovala wind chilija - občutek mraza (no, morda sem jaz kaj spregledal), čeprav ima na zaslonu polje, kjer bi se moral prikazovati. Prav tako so bili sunki vetra večkrat manjše vrednosti, kot pa sam veter, kar me zelo čudi.

Celotna vremenska postaja je bolj v smislu hitro sestavljivega prenosnega sistema. Ima sestavljivo  kovinsko stojalo, kamor vse naprave montiraš v dobre pol ure. Sicer izgleda dokaj solidno narejeno, vendar me ni prepričalo  za dokončni nakup. Na srečo imamo pri nas internetno varovalko, da lahko v 8 dneh izdelek vrneš in ti v 10 dneh vrnejo denar. :clap:

No, morda bi se še kaj spomnil, vendar menim, da je ker nekaj malenkosti navedenih.

TgT

Očitno je WMR928nx še vedno najboljša varianta v tem rangu.
Za WSWIN pa itk vemo da je polna skleda ....  :icon_haha:

Dobro, da se ve kako in kaj  :icon_wink:

gradiščan

Od danes naprej deluje nova WMR928nx v Gradišču. Trenutno zadeva teče še testno. Upam, da bom imel čim manj težav. :wavey:

blazek