ZEVS Forum

Problem s kabli ws-2300

Začel/a Dejan, 11. Maj 2007, 17:47:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

jkocki

Astra

Kako misliš nastavitev. Če je to vremenska postaja, potem v HeavyWeatherju naštelaj interval shranjevanja na 2 minuti pod History in settings. Predlagam, da jo sinhroniziraš na parne minute in polno uro, podatke pa pošiljaš na splet minimalno vsakih 10 minut, jest mam naštelano pošiljanje vsako polno uro in dve minute, potem 12, 22, 32, 42, 52 minuta. S tem imam podatek na webu za 00, 10, 20, 30, 40, 50 minuto. To je le ideja, odločitev pa prepuščam tebi.  :wavey:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

jkocki

Mislil sem postajo ja.Za na internet bom pa še malo počakal.

ales77

Imam vremensko postajo ws 2300 .4 dni je delovala brezhibno , sedaj pa se dogaja ,da ne dobivam vec podatkov. Povezava med postajo in konzolo je brezzicna odaljenost je 18 metrov  v višino! Loči ju samo ena stena ! Baterije sem zamenjal  v senzorju ,ki je na stolpu . postaja pa je priklopljena na stalno napetost. Zanima me ce je bolje , da povezem postajo in konzolo s kablom!? 

ales77

Citat od: MaVeRiCk dne 25. September 2008, 12:57:21
Priporočam ti, da povežeš senzor in konzolo s kablom, tako ne bo več prihajalo do motenj :icon_wink: :icon_wink:

Baterije pa nato daj ven iz senzorja, ker če boš imel povezano s kablom, senzor ne potrebuje baterij :icon_arrow:

najlpša hvala ! bom takoj probal . Kaj pa doli v konzoli pa pustim baterije?

jaka

Če imaš možnost povezave s kablom in ti razmere to dopuščajo, je to zagotovo boljša varijanta...

jkocki

Zanima me če ima kdo kakšen nasvet za moj problem?
Imam postajo WS2300,do sedaj sem imel priključeno brezžično in je delovala bp, razen kdaj pa kdaj je za malo prekinilo delovanje.Danes sem jo priključil direktno na kabel,vzel baterije iz senzoja ven in sedaj mi ne prikaže zunanjih meritev .
Kupil sem obični telefonski kabel dolžine 20 metrov.
Hvala za odgovor!

Lp

max

Sigurno da ti ne kaže, če si vzel baterije ven :icon_exclaim:
Kabel je samo za pošiljanje podatkov na konzolo, senzorji pa vseeno rabijo baterije za delovanje :icon_arrow:

Ciril

Citat od: max dne 03. November 2008, 14:16:11
Sigurno da ti ne kaže, če si vzel baterije ven :icon_exclaim:
Kabel je samo za pošiljanje podatkov na konzolo, senzorji pa vseeno rabijo baterije za delovanje :icon_arrow:

WS2300 deluje brez baterij ob kabelski povezavi. Je pa verjetno problem v kablu, ni ravno vsak kabel dober (vem iz lastnih izkušenj). Kateri je pravi pa ne vem... ::)

LP Ciril

polo

In koliko metrov imaš tega kabla?
Baterije niso obvezne,če imaš priklop na kabel.

Pa reset postaje si probal?

jkocki

polo

Citat od: jkocki dne 03. November 2008, 14:29:26
Kako se pa resetira postaja?

Baterije vzameš iz konzole ven za 10 sekund pa je,pa adapter tudi izštekaj.

Še vedno pa nisi odgovoril na moje vprašanje koliko metrov kabla imaš!

max

Upss..., se oproščam, sem narobe razumel. Potemtakem je ta kabel samo za napajanje senzorjev, prenos podatkov pa še vedno teče brezžično?
Najbolje je kupiti UTP kabel. Jaz imam povezavo(kabel) VP računalnik --> siol modem dolgo cca 60m  ;D
(garaža, kjer se nahaja VP računalnik-->do hiše) in dela b.p.

polo

NE @max

Prenos podatkov gre prek kabla in tudi napajanje senzorja.
Prek kabla se osvežuje na 8 sec. brezžično pa mislim da je tam nekje na 3 min.

jkocki

Kabla imam 20 metrov, po resetiranju ni nič bolje