ZEVS Forum

Problem s kabli ws-2300

Začel/a Dejan, 11. Maj 2007, 17:47:20

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

polo

Probaj povezavo na originalen kabel.

jkocki

Z originalnim kablom deluje, sam je dolg samo 10 metrov, kar ne pride v poštev.Zakaj ta kabel ni dober, saj je nov?Ali obstaja še kakšen drug kabel, ki naj bi delal?

polo

20 m je že malo dosti za navaden telefonski kabel,možno je tudi,da so ti v trgovini,kjer so ti(predvidevam) zrihtali ta kabel malo zamešali žičke na konektorjih.
Malo primerjaj ta in original kabel na konektorjih,razpored žičk...

markokorosec.net

Ah ne bi smelo biti problemov z dolžino kabla. A si preveril, da so žičke oz. žile v kablu enake na obeh koncih tega novega kabla? Saj imaš 4 žile ali koliko? Daj oba priključka na original 10m kablu enega ob drugega in poglej če so žičke enako ali zrcalno skup dane v priključek? Tako mora biti in naredi tudi na novem 20m kablu in zadeva je rešena.

jkocki

Na obeh koncih kabla so bile žičke v enakem vrstnem redu, kar pri originalnem kablu niso bile.Bile so ravno obratno razporejene.Potem so mi v trgovini še enkrat pritrdili konektor kabla tako kot je treba in zdaj mi deluje normalno.Hvala vsem za odgovore!

Sedaj imam vse pripravljeno za vklop postaje na internet.

Lp

Astra

Kull. So tudi meni enkrat zakvačkali pri kablu 40 metrov. Tudi na tej razdalji dela BP. To velja za VP Moste pri Komendi.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

jkocki

Odkar sem včeraj skuplal VP na kabel mi v HW-ju vsake toliko časa bft nabije do konca in tam kjer kaže hitrost vetra napiše 0FL .
Je že imel kdo tak problem?

polo

Koliko kabla pa imaš od vetrometra do senzora?
Preglej kontakte na senzoru,da niso oksidirali!

jkocki

Kabel mam original 10m,kontakti pa tudi še ne bi smeli biti oksidirani, saj imam postajo šele 2 meseca.Zanimivo pa je , da je prej na brezžično delalo.Sem že tuhtal, če bi dal baterije nazaj v senzor.Morda po kablu ne pridejo podatki.

max

Možnost obstaja, da so ti v trgovini površno montirali konektorje in ti občasno prekinja :icon_question:

jkocki

polo

Lej takole naredi in pa pazi,da so kontakti 100% čisti pa ne bo problemov.
Meni je OLF napisalo glih zaradi slabih kontaktov,pa navaden tel kabel na to razdaljo je tudi malo problematičen.

Citat od: max dne 03. November 2008, 14:35:56

Najbolje je kupiti UTP kabel. Jaz imam povezavo(kabel) VP računalnik --> siol modem dolgo cca 60m  ;D
(garaža, kjer se nahaja VP računalnik-->do hiše) in dela b.p.

In more da dela  :icon_wink:

jkocki

Se bom še malo pozabaval s kontakti,drugače bom pa še probal z UTP kablom.

Hvala

max

Vsa fora pri teh kablih je montiranje priključka. Moraš pazit, da so vse žičke enako dolge, da stisneš konektor ravno prav, ne preveč, ne premalo.

jkocki

Ja , sigurno je nekaj na tem, ker v tej naši trgovini stiskajo konektorje ženske ,ki so zaposlene 14 dni

Bi blo boljš , da bi kaj druzga stiskale, a ne?