uri
Gost
|
|
« Odgovori #90 dne: 28. Maj 2007, 09:43:46 » |
|
Jaja. Izgleda, da bo situacija šele v noči na torek. Ali pa šele v sredo proti jutru. Tudi ARSO je zamaknil situacijo za dva dni. Že prej se mi je čudno zdelo kje ste arso in nekateri na tem forumu videli nalive za prejšnjo noč. Mislim da za napoved neurij in nalivou ni dovolj, če le opazujete CAPE.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Cumulonimbus
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1990-01-06
Sporočila: 2314
|
|
« Odgovori #91 dne: 28. Maj 2007, 13:47:33 » |
|
Jaja. Izgleda, da bo situacija šele v noči na torek. Ali pa šele v sredo proti jutru. Tudi ARSO je zamaknil situacijo za dva dni. Že prej se mi je čudno zdelo kje ste arso in nekateri na tem forumu videli nalive za prejšnjo noč. Mislim da za napoved neurij in nalivou ni dovolj, če le opazujete CAPE.
ko praviš da ni dovolj če gledaš CAPE seveda ni samo večina kart je kazala na obilne padavine včeraj ponoči ter danes zjutraj samo če se je situacija v trenutku obrnila nimamo kej mislim da se v tej oblačnosti tista zaloga padavin za ponoči pomoje kaj pravite lp
|
|
|
Prijavljen
|
Član ZEVS
|
|
|
blazek
Uprava ZEVS
Stratokumulus
Odsoten
RD: 1987-10-14
Sporočila: 3722
|
|
« Odgovori #92 dne: 28. Maj 2007, 13:54:14 » |
|
To je hladna fronta, ki se približuje našim krajem in bo proti večeru povzročila obilne padavine.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Trgovc
Cirokumulus
Odsoten
RD: 1975-06-15
Sporočila: 414
|
|
« Odgovori #93 dne: 28. Maj 2007, 14:07:27 » |
|
Kolikor je meni poznano se neurje računa z CAPE ??
|
|
|
Prijavljen
|
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...
|
|
|
kristijan
Gost
|
|
« Odgovori #94 dne: 28. Maj 2007, 14:19:49 » |
|
Kolikor je meni poznano se neurje računa z CAPE ?? Zgleda, da bo zanimivo, mokro in svetlikajoče, a ne??
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Neurje
Snežni zmagovalec
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1978-04-20
Sporočila: 2476
Lokacija: Zgornji Brnik Cerklje pod Krvavcem ( na SV strani letalisca cca: 2,4 km stran )
Vreme -- Zgornji Brnik
|
|
« Odgovori #95 dne: 28. Maj 2007, 17:17:13 » |
|
ahoj kako bo sedaj z temi padavinami danes bo kaj ali nebo nic grmenja in treskanja po radarski sliki padavin je tole pod istro videti bolj normalno kot kaksno pripravljanje h kaksnim nalivom ali njim podobnega
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
milan
Gost
|
|
« Odgovori #96 dne: 28. Maj 2007, 19:00:38 » |
|
Mislim pa, da prinas na vzhodu ne bo kaj posebnega, najbolje je da grem v Ljubljano.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
TWISTER
Altostratus
Odsoten
RD: 1981-08-19
Sporočila: 1470
VREME JE ZAKON
|
|
« Odgovori #97 dne: 29. Maj 2007, 09:03:59 » |
|
Kolikor je meni poznano se neurje računa z CAPE ?? predlagam ti da si prebereš razlago kart ki je na forumu in ti bo malo bolj jasno drugače pa mislim da bi se znale padavine popoldne zopet nekoliko okrepiti, saj bo sonce dovajalo novo energijo. Še vedno smo pod vplivom dokaj globokega ciklona in sekundarc je v S jadranu in posledično imamo tudi dober vertikalen dvig zraka, cape se bo nabral vsaj tam do ene 200J in tudi Li index je negativen, tako da mislim da še nismo zaključili s padavinami
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
paradolf
Član VD ZEVS
Cumulonimbus
Odsoten
RD: 1971-07-11
Sporočila: 11274
|
|
« Odgovori #98 dne: 31. Maj 2007, 06:27:25 » |
|
Če gledam GFS in Aladina je torej za danes kar nekaj možnosti tudi za popoldanske plohe. Nič kaj večjega, ampak malo pa že lahko poškropi. Hribi bi vsekakor lahko kaj dobili. Jutri pa bo že malo več energije in ploham popoldan bi se lahko pridružile tudi nevihte.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 169
|
|
« Odgovori #100 dne: 31. Maj 2007, 23:12:20 » |
|
joj, zadnje cajte malo opazujem napovedi na arso, pa sej vedno napovejo neko streljanje pa dež... sej res da se zadne cajte skoraj vsak dan vščije, pa nevihte pa toča še kdaj pa nevem kaj še vse... najeda mi tole, ampak a se sploh misl kdaj to spremenit?!
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
alan
Altokumulus
Odsoten
RD: 1991-11-02
Sporočila: 705
|
|
« Odgovori #101 dne: 04. Junij 2007, 23:16:50 » |
|
Do četrtka oblačno, v popoldanskem času nevihte, plohe. V četrtek pa sprva nekaj več jasnine. vir: ARSO Ljubljana ima skoraj največ neviht v poletju, kot pa druga evropska mesta. Sem nekje bral. Milsim da v Nedeljskem dnevniku.
|
|
« Zadnje urejanje: 04. Junij 2007, 23:19:01 od alan »
|
Prijavljen
|
|
|
|
|