And now "Astra Cinemas" presents today's strom chase from Ljubljana to Vrhnika, stoping in the middle of storm cell at 16:00 in Ljubljansko Barje. Enjoy ... ... ...

Uživajte fantje, sem riskiral, da bi postal za tale forum skoraj "prepečenec", kot boste videli na eni sliki. Namreč, ker sem gledal v kamero, nisem opazil, da mi je strela usekala samo 10 m stran od kamere - dokumentirano. Itak je povsod non stop treskalo. Več sreče kot pameti, vsaj kdaj je tako.

Povzetki slik in kratka reportaža bodo objavljeni tudi na spletni strani VP Vrhnika

Sedaj pa k zadevi:
Izpred WTC v Ljubljani sem štartal okoli 15:40 in videl na obvoznici pravo polavo, potem pa proti Viču vse manj dežja in kuhanje hude nevihte v smeri proti primorski. Zato sem se ustavil v Dragomerju (5km zahodno od Ljubljane) ob avtocesti proti primorski in poslikal dogajanje v centru nevihtne celice, ki je potem nadaljevala s sunkovitim nalivom, vetrom, treskanjem in vmes tudi zrni toče vse tja do Drenovega Griča. Na Vrhniki je le močneje deževalo in nekaj strel švignilo. Vse skupaj se je končalo okoli 16:30 in odšlo v oslabljeni obliki naprej proti primorski!
Nalaganje animacij bo zaradi velikosti trajalo nekaj dlje časa - visoka resolucija pač

Situacija v Logu pri Ljubljani (naliv, veter, treskanje):

Pogled pred samo nevihto iz LJ Barja (od Ljubljane - severa se je gibala proti Vrhniki - jugu):

Potem strela med Brezovico in Notranjimi goricami pri Ljubljani (dvojni direktni udar v tla):

Udar strele nad mojo VP Vrhnika - Sveta Trojica nad Vrhniko (kar lep udar v tla):

Na koncu prispevka pa poslastica (udar strele tik pre mano pri Dragomerju - cca. 10 metrov !!!):

Upam, da so se vam malo dvignile kocine, če pa bere tole kakšna ženska boljša polovica, pa nikar ne paničarte. Ob udaru strele sem bil varno v avtu

Moja me je po telefonu že uzmerjala ... itak se to ne razume, če nisi redno na tem forumu

Lep dan!