ZEVS Forum

Trenutno vreme [10.5. - 31.5.2007]

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 20:54:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Citat od: neurje dne 27. Maj 2007, 13:23:44 POPOLDNE
alan je mozno ker je v kijevu prav tako 30 stopinj

drugace se je pa pri nas nebo umirilo so oblaki a se nic konkretnega ne dogaja v okolici

Dva dni nazaj so bile maksimalne temperature marsikje po Ukrajini več kot 35°C, najvišja celo 38°C. :icon_eek:

Pri nasje vse več oblakov na nebu. PO hitrem postopku nastajajo kar močne nevihte.

ŠTROMAR

Temni oblaki se valijo naprej proti Dolenjski, pada nič, le veter se obrača v severno smer, pritisk pa spet pada, vlaga pa 74%.

Pihe

Točno nad mano oko jasnine, proti zahodu pa črno,kot v peklu z grozečim bližajočim grmenjem.
temp. malce porasla na 18,3, UV index pa 1,4.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

indijanc

nekaj rdečega se pomika ravno proti ljubljani....... :icon_eek:

bajta

crnuce so danes dobile cca 2,6 l/m2...do sedaj ;) Upam, da nam kaksna celica prinese obilne padavine, le brez toce prosim  :clap: :clap:

drugace pa trenutna temp. 18,5 C in 77 % vlaznosti...tlak ze 1004hPa in pada...fiuu :) bo veselo ocitno

Snežak

Življenje je lepo,ČE ga živiš

blazek

Vouu, kakšne ekstremne kumulative v Italiji, lokalno je ponekod padlo več kot 300mm padavin. Pa to mora vse plavat.

Pri nas nič posebnega, razen tega, da je proti JV precej črno zaradi tistega sistema na Hrvaškem.

fisher

Lisca kaže nad zahodno slovenijo močne padavine, nad žirmi na radarju vse rdeče, pa le rahlo dežuje   :icon_question:

Duzek

Citat od: fisher dne 27. Maj 2007, 14:31:22 POPOLDNE
Lisca kaže nad zahodno slovenijo močne padavine, nad žirmi na radarju vse rdeče, pa le rahlo dežuje   :icon_question:

Ja radar ima očitno težava. tudi nad Bohinjem kaže padavine, čeprav je že en lep čas suho :icon_question:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Lazic

Citat od: fisher dne 27. Maj 2007, 14:31:22 POPOLDNE
Lisca kaže nad zahodno slovenijo močne padavine, nad žirmi na radarju vse rdeče, pa le rahlo dežuje   :icon_question:

Lisca je danes povsem mimo...ko smo imeli močno nevihto je kazala zeleno,ko pa ni vse skupaj nič padalo pa oranžno,ko je še to ponehalo pa celo rdečo.Sicer smo pa tega že navajeni...Za vzhod države je še dokaj natančna,za zahod pa kdaj povsem zgreši.
Pri nas oblačno,ne pada ničesar.Trenutno 18,8°C.

H2o

Ne vem. Meni se je zdelo da dela povsem ok. Če sem gledal veliko radarsko sliko, je kazalo tako prb. kot je bilo.

Kar nekaj se je že nateklo danes, vendar nimam točnega podatka.
Takt = 17.4
Tmin = 13.0
Tmax = 22.6

lp

TgT

Manjša ploha < 0,01mm
Niti omembe vredno.

MINIMAX

Lj-Polje
ostaja suho, grozeči temni oblaki so se razblinili v visoko oblačnost, mimogrede je padlo še nekaj kapljic na kvadratni meter in to je vse,
15:25
20°C
rH 61%
1003mbar
MINIMAX
Lj-Polje

Cumulonimbus

meni se ne zdi nič narobe z radarsko sliko kajti tako kot kaže je pri meni in tudi prej ko je bilo nad mojim krajem rdeče je fajn vlivalo drugače pa iznad JZ prinaša črne oblake ki se zaletavajo v kamniške alpe ter se kopičijo :icon_question:  mislim da bo osrednjo slovenijo tisti rdeč "madež" dosegel v naslednjih urah :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

Trgovc

Radar sigurno ne dela dobro ker nad našimi kraji že več kot uro kaže rumeno barvo pa ni padlo še nič...
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...