zigarrdo
Altostratus
Odsoten
RD: 1986-05-03
Sporočila: 1673
čas je za vreme!
|
 |
« dne: 06. Februar 2008, 19:26:53 » |
|
moja nova postaja WS 2300! Evo danes sem končno dobiu novo postajo...trenutno sm še v fazi priprave in postavitvi, morm prou fajn premislt kam postavit zadeve da bo vse skupaj seveda čim bolje in pravilno delovalo, odločiu sem se pa takole : 1. senzor bom postaviu na 2 m, in sicer pod streho, imam manjši kozouc, in tudio zračno je, pa še v senci je ker je na njegovi južni strani hiša! 2. dežemer bom probau dat na streho kozolca, oz nekam blizu kjer je ravna podlaga...pa tudi zaradi varnosti je bolje da je nekoliko višje, cca 2.5 m! 3. vetromer pa upam da mi bo ratalo dat na vrh hiše, na dimnik ali pa nekam okoli njega, to bi bilo okoli 9m visoko, kaj ravno zadostuje! no upam da mi bo vse skupaj čim prej uspelo naredit, no veselo na delo 
|
|
« Zadnje urejanje: 06. Februar 2008, 19:35:22 od zigarrdo »
|
Prijavljen
|
Everywhere you go you always take the weather with you
|
|
|
gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
Odsoten
RD: 1965-06-30
Sporočila: 5990
Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
|
 |
« Odgovori #1 dne: 06. Februar 2008, 20:00:45 » |
|
samo pogumno naprej 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
ŠTROMAR
Moderator
Cumulus

Odsoten
RD: 1958-10-24
Sporočila: 9977
|
 |
« Odgovori #2 dne: 06. Februar 2008, 20:05:54 » |
|
Nestrpno čakamo nove informacije in seveda čestitamo za nabavo. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #3 dne: 20. Februar 2008, 00:03:21 » |
|
evo postajca že deluje, le še vetromerček moram postavit, se moram res pravilno odločit, pa pravilno postavit glede na višino in lego!  Mam pa uprašanje: Kako lahko pokažem svoje podatke neposredno na internet? sem že ustaviu priloženi cd (hevyweather) in stvari odpru, mi vse lepo kaže, samo glede objave na internet pa nimam pojma!? 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
_Roba_
Cirokumulus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 271
|
 |
« Odgovori #4 dne: 20. Februar 2008, 02:13:32 » |
|
Kako lahko pokažem svoje podatke neposredno na internet? sem že ustaviu priloženi cd (hevyweather) in stvari odpru, mi vse lepo kaže, samo glede objave na internet pa nimam pojma!?  WsWin dela cudeze 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Pihe
Uprava ZEVS
Stratus

Odsoten
RD: 1961-02-11
Sporočila: 5803
|
 |
« Odgovori #5 dne: 20. Februar 2008, 07:54:43 » |
|
evo postajca že deluje, le še vetromerček moram postavit, se moram res pravilno odločit, pa pravilno postavit glede na višino in lego!  Mam pa uprašanje: Kako lahko pokažem svoje podatke neposredno na internet? sem že ustaviu priloženi cd (hevyweather) in stvari odpru, mi vse lepo kaže, samo glede objave na internet pa nimam pojma!?  da ne filozofiramo preveč, ti povemo, da je tu na forumu "zdravnik" za take zadeve, ki sliši na ime @vreme.  Seveda jih je še več, da ne bom krivice komu delal. 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus

Odsoten
RD: 1976-05-06
Sporočila: 2950
Vreme bo!
|
 |
« Odgovori #6 dne: 20. Februar 2008, 09:17:11 » |
|
Najprej boš moral kupiti na http://www.pc-wetterstation.de/ program WSWin. Potem pa sledi pomoč. OK.  Dobronamerno pred tem še poišči pomoč pod temo Programska oprema.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #7 dne: 26. Februar 2008, 14:32:35 » |
|
Imam eno uprašanje : zanima me kako nastaviti datum na programu pri ws 2300, pri "history", do sedaj mi je lepo osveževelo in shranjevalo podatke vsako uro, sedaj je pa nehal, in ne znam nastavit datuma...? morda gdo ve? 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #8 dne: 26. Februar 2008, 15:33:13 » |
|
Imam eno uprašanje : zanima me kako nastaviti datum na programu pri ws 2300, pri "history", do sedaj mi je lepo osveževelo in shranjevalo podatke vsako uro, sedaj je pa nehal, in ne znam nastavit datuma...? morda gdo ve?  Kje ne veš nastaviti datuma,na konzoli 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #9 dne: 26. Februar 2008, 15:35:33 » |
|
Kje ne veš nastaviti datuma,na konzoli  ne znam nastavit na programu, ki sem ga dau dol z cd-ja( HevyWeather-WS-2300 ) datum pri zgodovini podatkov, ko jih shranjuje...
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #10 dne: 26. Februar 2008, 15:53:39 » |
|
ne znam nastavit na programu, ki sem ga dau dol z cd-ja( HevyWeather-WS-2300 ) datum pri zgodovini podatkov, ko jih shranjuje...
Kolkor vem,se v Hevyju nikjer ne nastavlja datuma. Lahko nastaviš le na kolko časa se podatki iz konzole shranjujejo na PC A ti sploh komunikacija med postajo in PC-jem deluje? A ti na prvi strani Hevyja sploh kaže temperaturo pa vlago itd?
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #11 dne: 26. Februar 2008, 16:21:53 » |
|
ja vse mi kaže pravilno...samo datum mi je prej kazalo, zdej pa več ne kaže....morda se bo sam pojaviu, res ne vem 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
polo
Gost
|
 |
« Odgovori #12 dne: 26. Februar 2008, 22:54:37 » |
|
Dej kakšno sliko prilepi od tam kjer naj bi moral biti datum,da vidimo kaj te sploh muči k več nič ne razumem
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #13 dne: 26. Februar 2008, 23:13:20 » |
|
Dej kakšno sliko prilepi od tam kjer naj bi moral biti datum,da vidimo kaj te sploh muči k več nič ne razumem Sem že zrihtal, malo sem prebrskal pa najdu nastavitve! 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
zigarrdo
Altostratus
Odsoten
čas je za vreme!
|
 |
« Odgovori #14 dne: 05. April 2008, 15:42:08 » |
|
Evo še zadnja novost, in sicer dežemer na moji ws 2300!! Po dougem času sem si končno uzeu čas in si nastavil tudi dežemer, postaviu sem ga pa nekako na okoli 2.5m višine, tako da okoli sebe nima kakšnih ovir! Sedaj pa komaj čakamo padavine in štetje literčkou 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|