Pozdrav!
Počasi se bo začela zima in jaz takrat oživim. Čeprav slišim veliko kritik na to, da tisti ki se obadamo z vremenom samo v zimskem času nismo pravi vremenarji. No kak za koga. Malo je bilo sedaj premora z vremenom, ker sem lani gradil, letos sem dobil hčerkico in sem logičino temu namenil več pozornosti. Sedaj pa počasi pridobivam na času in se bom tako lahko več posvetil vremenskem dogajanju.
Lani nekje vmes med gužvo sem si tudi zamislil, da bi si nabavil vremensko postajo. Tako sem nabavil WS 2350. Nekje je treba začet. Ker časa res ni bilo kaj preveč sem na lesen kol pritrdil vse aparature in tako imal začasno
meritev podatkov.
Zgled:
Uploaded with
ImageShack.usTo ni bilo niti tako slabo. Kol sem prenašal in predstavljal sem ter tja da se določil lokacijo kje bo sedaj stala nova "štanga". Ta teden mi je to ratalo in zgleda sedaj tkole:
Uploaded with
ImageShack.usMeni, da ni niti tako slabo. Seveda bi rad mnenja strokovnjako.
Skratka: palica je visoka okoli 7 metrov
senzor za temperauro in vlago ter pritsk je na 185cm
dežemer je pa na nekje 2,4m
Dežemer je previsok. Vem. Čez zimo bom nardil eno pravo in seveda ogrevano varianto dežemera, da bo vse tako kot treba. Tudi senzor za temperaturo bom dvignil za 15cm. Prišlo je do tega ker sem skopal kr globoko lukno in je zato tako sedaj.
Razmišlam pa seveda da bi sedaj tole povezal preko kabla. Da ne bo več wireless. Najverjetneje bom vzel UTP kabl, malo bolj ziher. S tem ne bom gnjavil ker je itak tukaj gor napisano vse kaj rabim.
Zanimivost: na tisti leseni "štangi" sem pa do sedaj ujel največji veter s hitrostjo 87,4km/h. Upam sedaj na nove rekorde.
Lep pozdrav!
robir