Pihe
Uprava ZEVS
Stratus

Odsoten
RD: 1961-02-11
Sporočila: 6563
|
 |
« dne: 30. Januar 2008, 18:05:03 » |
|
Zdi se mi pametno, da bi svoje izkušnje, namige, trike, navodila, nasvete, itd. zapisali v posebni temi. To se mi je utrnilo danes, ko sem videl, kako člani vzdržujejo svoje VP, da delujejo brezhibno.
Začenjam s starosto foruma @Uršo in njegovim nasvetom za pravilno delovanje dežemera:
1. Premaz zbirnega lijaka s teflonsko pasto, da kapljice dežja takoj spolzijo na šalčke.Njegov nasvet je tudi, da se zbirni lij stalno čisti umazanije, ki jo prinaša dež. oz sama atmosfera.
Nasvet @maxa:
2. Po vsakem dežju očisti lij z maxibrilom.Tako očiščen lij kapljice odbija in jih prisili, da prej spolzijo na šalčke.
Zdaj pa le prispevajte svoje nasvete.Mislim, da jih bomo vsi veseli.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Astra
Uprava ZEVS
Nimbostratus

Odsoten
RD: 1976-05-06
Sporočila: 2955
Vreme bo!
|
 |
« Odgovori #1 dne: 30. Januar 2008, 21:06:41 » |
|
WS 2300 se splača alarm spustiti za veter na nižjo vrednost in v takšnem primeru, ko useka kakšen sunek drži alarm to vrednost v memoriji kakšno minuto. Tako je lahko močnejši sunek vetra vendarle zapisan v HeavyWeather oz. WSWin tabelco ali slično zadevo - imam interval pobiranja podatkov na dve minuti preko kabla direktno med konzolo in senzorji.  Windows strežnik sem tako skonfiguriral, da se mi po izpadu elektrike samostojno zažene brez potrebnega vpisovanja gesla, zaženejo se mi vsi potrebni servisi pod opcijo StartUp/Zagon in izpad podatkov je tako bil do sedaj MINIMALEN. Enkrat na teden imam pod Schedulerjem skonfiguriran ponovni zagon računalnika, da se mi Windowsi na novo zaženejo, s tem se izognemo morebitnim napakam v sistemu, ki niso redke ob potrati memorije in mnogih zagnanih servisih (kamera, HeavyWeather, WSWin, FTP, itd). 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Sado
Član VD ZEVS
Cirostratus
Odsoten
RD: 1981-09-18
Sporočila: 162
|
 |
« Odgovori #2 dne: 06. Marec 2008, 17:19:04 » |
|
WS 2300 se splača alarm spustiti za veter na nižjo vrednost in v takšnem primeru, ko useka kakšen sunek drži alarm to vrednost v memoriji kakšno minuto. Tako je lahko močnejši sunek vetra vendarle zapisan v HeavyWeather oz. WSWin tabelco
Tole pa ne vem ce drzi. Res je da se drzi na ekranu postaje vrednost, ki je sprozila alarm, ampak v ozadju pa tece se vedno pobiranje podatkov kot ponavadi. Kot primer: alarm sem imel nastavljen na 100km/h, sprozil ga je sunek 109km/h, alarm je piskal kaksne dve minuti prej kot sem ga ugasnil. Ceprav imam zajem podatkov nastavljen na 1 minuto, WSWIN tega sunka ni zaznal.
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
urša
Gost
|
 |
« Odgovori #3 dne: 06. Marec 2008, 18:22:07 » |
|
WS2300 ne more meriti sunkov vetra.Žal... 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
Froš
Cirostratus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 190
|
 |
« Odgovori #4 dne: 19. Marec 2008, 21:03:39 » |
|
no ja, dežemer se da premazat tudi z voskom, samo je komplicirano ker se težko nanese tanek sloj 
|
|
|
Prijavljen
|
WMR 928-NX
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #5 dne: 12. Julij 2008, 09:01:16 » |
|
Ker se spet približuje deževje in je danes lep dan, sem si malo prej vzel čas in temeljito očistil dežemer. Najprej sem ga razpihal s kompresorjem(razna nesnaga), potem pa sem se lotil vagice z vatiranimi palčkami za ušesa. Za to sem uporabil čistilo za razmaščevanje(Ketten reiniger - za motorje). To pa zato, ker ne škoduje plastiki in vsebuje tudi teflon  Na Os vagice pa sem kapnil olje za šivalne stroje. Po končanem, sem še enkrat malo špricnil na krpo in premazal še lijak, ki je sedaj nežno gladek kot.......ne bom napisal  Ne pozabite na vzdrževanje VP LP Max
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #6 dne: 26. Oktober 2008, 17:36:05 » |
|
Približuje se zimski čas, ne pozabite svoje merilnike pripraviti na drugačne razmere  Kontrola baterij-zamenjava,če gre proti koncu, čiščenje dežemera - kontrola ogrevanja, če kdo uporablja.....itd Da nas kaj ne preseneti, takrat ko je najmanj potrebno  Jaz sem to opravil danes LP Max
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
_Roba_
Cirokumulus
Odsoten
RD: 0000-00-00
Sporočila: 272
|
 |
« Odgovori #7 dne: 28. Oktober 2008, 14:20:16 » |
|
Tocno gretje bo treba preverit 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
jkocki
Član VD ZEVS
Altokumulus
Odsoten
RD: 1969-05-31
Sporočila: 847
|
 |
« Odgovori #8 dne: 20. December 2008, 23:24:21 » |
|
Zanima me ali je potrebno izklopit dežemer iz zunanjega senzorja pri čiščenju dežemera?
Hvala za odgovor!
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
kire
Altokumulus
Odsoten
RD: 1992-12-15
Sporočila: 517
Lokacija: Kanomlja( 10 km severno zahodno od Idrije)Nad.višina: 730 m
|
 |
« Odgovori #9 dne: 21. December 2008, 22:04:01 » |
|
Meni se zdi boljše, če pri wmr postajah 928/968 pri temperaturnem senzorju odstranim pokrov ki pride čez(zaščita pred temperaturo in dežjem), če je senzor na prostem. Vendar v hiški je pred tem zavarovana. Namreč če je čez pokorvček zrak manj kroži in ne zazna takoj spremembe.
|
|
|
Prijavljen
|
Vreme je bilo, je, ter vedno bo. LP. kire
|
|
|
max
|
 |
« Odgovori #10 dne: 08. November 2011, 11:42:34 » |
|
Malo sem potegnil temo iz naftalina....  nekaj malega je še časa, da se ćekirajo baterije, kabli senzorjev pred zimo(v kolikor je to zunaj), da ne bo ob mrazu kakšnega zapleta in težav. Ne pozabite na čiščenje in preizkus gretja dežemera!!
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
chris93
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1993-10-27
Sporočila: 2331
|
 |
« Odgovori #11 dne: 13. Februar 2012, 13:26:35 » |
|
Pozdravljeni!
Danes sem si nabavil nekoliko boljšo "mini" vremensko postajo. Dobil sem en precej velik ekran kjer vidim podatke o notranji in zunanji temperaturi, vlagi, tlaku itd. Zraven je tudi remote sensor, ki ga moram postaviti ven. Zdaj pa je problem, ker nimam vremenske hiške in podatki ne bodo realni zaradi sonca. A kdo ve kaj lahko naredim (mogoče kaj iz lesa ali katerega drugega materiala), da bi tja not postavil ta remote sensor za najnatančnejše meritve?
LP
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
mat89
Uredništvo Biltena ZEVS
Cumulonimbus
Prisoten
RD: 1989-07-22
Sporočila: 10635
|
 |
« Odgovori #12 dne: 13. Februar 2012, 13:45:39 » |
|
Pozdravljeni!
Danes sem si nabavil nekoliko boljšo "mini" vremensko postajo. Dobil sem en precej velik ekran kjer vidim podatke o notranji in zunanji temperaturi, vlagi, tlaku itd. Zraven je tudi remote sensor, ki ga moram postaviti ven. Zdaj pa je problem, ker nimam vremenske hiške in podatki ne bodo realni zaradi sonca. A kdo ve kaj lahko naredim (mogoče kaj iz lesa ali katerega drugega materiala), da bi tja not postavil ta remote sensor za najnatančnejše meritve?
LP
@chris93 ,malo treba pobrskat po forumu  http://forum.zevs.si/index.php/topic,2618.0.html Evo tukaj maš direktno povezavo http://www.weather-watch.com/smf/index.php?topic=23736.0To si lahko sam doma izdelaš iz podstavkov za rože. Dobi pa se tudi Davisov ščit ,je pa precej dražji  lp
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
chris93
Nimbostratus
Odsoten
RD: 1993-10-27
Sporočila: 2331
|
 |
« Odgovori #13 dne: 13. Februar 2012, 14:01:14 » |
|
To izgleda precej zakomplicirano a bom probal, če nebo enostavnejše varjante.
Koliko pa stane ta Davisov ščit?
LP
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
Prisoten
RD: 1965-06-30
Sporočila: 5805
Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
|
 |
« Odgovori #14 dne: 13. Februar 2012, 14:12:49 » |
|
za 200 € ti jaz naredim tega iz podstavkov za rože... Kolko stane davisov ščit.... googlaj malo... 
|
|
|
Prijavljen
|
|
|
|
|