Nasveti za brezhibno delovanje vremenskih postaj

(1/8) > >>

Pihe:
Zdi se mi pametno, da bi svoje izkušnje, namige, trike, navodila, nasvete, itd. zapisali v posebni temi. To se mi je utrnilo danes, ko sem videl, kako člani vzdržujejo svoje VP, da delujejo brezhibno.

Začenjam s starosto foruma @Uršo in njegovim nasvetom za pravilno delovanje dežemera:

1. Premaz zbirnega lijaka s teflonsko pasto, da kapljice dežja takoj spolzijo na šalčke.Njegov nasvet je tudi, da se zbirni lij stalno čisti umazanije, ki jo prinaša dež. oz sama atmosfera.

Nasvet @maxa:

2. Po vsakem dežju očisti lij z maxibrilom.Tako očiščen lij kapljice odbija in jih prisili, da prej spolzijo na šalčke.

Zdaj pa le prispevajte svoje nasvete.Mislim, da jih bomo vsi veseli.

Astra:
WS 2300 se splača alarm spustiti za veter na nižjo vrednost in v takšnem primeru, ko useka kakšen sunek drži alarm to vrednost v memoriji kakšno minuto. Tako je lahko močnejši sunek vetra vendarle zapisan v HeavyWeather oz. WSWin tabelco ali slično zadevo - imam interval pobiranja podatkov na dve minuti preko kabla direktno med konzolo in senzorji.  :icon_wink:

Windows strežnik sem tako skonfiguriral, da se mi po izpadu elektrike samostojno zažene brez potrebnega vpisovanja gesla, zaženejo se mi vsi potrebni servisi pod opcijo StartUp/Zagon in izpad podatkov je tako bil do sedaj MINIMALEN.

Enkrat na teden imam pod Schedulerjem skonfiguriran ponovni zagon računalnika, da se mi Windowsi na novo zaženejo, s tem se izognemo morebitnim napakam v sistemu, ki niso redke ob potrati memorije in mnogih zagnanih servisih (kamera, HeavyWeather, WSWin, FTP, itd).  :icon_wink:

Sado:
Citiraj iz: Astra na 30. Januar 2008, 22:06:41

WS 2300 se splača alarm spustiti za veter na nižjo vrednost in v takšnem primeru, ko useka kakšen sunek drži alarm to vrednost v memoriji kakšno minuto. Tako je lahko močnejši sunek vetra vendarle zapisan v HeavyWeather oz. WSWin tabelco

Tole pa ne vem ce drzi. Res je da se drzi na ekranu postaje vrednost, ki je sprozila alarm, ampak v ozadju pa tece se vedno pobiranje podatkov kot ponavadi.
Kot primer: alarm sem imel nastavljen na 100km/h, sprozil ga je sunek 109km/h, alarm je piskal kaksne dve minuti prej kot sem ga ugasnil. Ceprav imam zajem podatkov nastavljen na 1 minuto, WSWIN tega sunka ni zaznal.

urša:
WS2300 ne more meriti sunkov vetra.Žal... :shrug:

Froš:
no ja, dežemer se da premazat tudi z voskom, samo je komplicirano ker se težko nanese tanek sloj   :icon_smile:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran