Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumZEVS forumZevs forum - novo na forumuNadgradnja foruma
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Nadgradnja foruma  (Prebrano 1788 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1990-09-19
Sporočila: 1845

Email
« dne: 31. Oktober 2024, 22:59:34 »

Pozdravljeni vsi!
V naslednjih dneh se obeta dolgo pričakovana nadgradnja foruma na najnovejšo verzijo. To pomeni, da bo forum nekaj časa nedosegljiv, v tem času bo po vsej verjetnosti vidno samo obvestilo o vzdrževanju. Če bo šlo vse po sreči bo postopek trajal nekaj ur. Predvidoma se bo to zgodilo to soboto, če ne bo slučajno kaj prišlo vmes.
Z nadgradnjo je vodstvo že seznanjeno, mislim pa, da nam bo z novim forumom precej lažje, saj je zadeva šla precej naprej v teh 18 letih, kolikor je star tale naš forum Smiley
Ostali bomo na SMF forumih, ker je nadgradnja najlažja, tema pa se bo spremenila na nekaj modernejšega in (upajmo) boljšega za vse. Po nadgradnji bo preostalo še nekaj "pospravljanja" neaktivnih in združevanje tem. Ampak več o tem po končanem postopku.
Prijavljen
krispy123
ZEVS napovedovalec
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1995-11-08
Sporočila: 9399

« Odgovori #1 dne: 31. Oktober 2024, 23:18:15 »

Hvala za informacijo, se že veselim novega izgleda. Smiley
Prijavljen

komar
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1978-10-13
Sporočila: 2202

« Odgovori #2 dne: 31. Oktober 2024, 23:50:31 »

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah, nekaterih pogosto uporabljenih smeškov (emoji-jev) po nadgradnji ne bo več (med temi so predvsem animirani). Večino bo možno ročno dodajati (kopirati iz odložišča ali Beležnice), čisto vseh pa žal ne.

P. S.: če je kdo po nadgradnji pripravljen pomagati pri urejanju videov naših najljubših ptičev, naše najljubše glasbe in t. i. timelapsov (npr. nevihtnih celic), naj se javi tukaj ali na ZS, da ne bomo drug drugemu v napoto. Seveda če in ko od administratorja za to dobimo soglasje. Grin

icon_wink icon_kavabanga icon_cry icon_banned praise icon_kava clap banghead police wavey bouncy icon_question suspicious beerchug smashshrugicon_bird angel love drool icon_arrow icon_lol icon_confused icon_acro
« Zadnje urejanje: 01. November 2024, 00:49:49 od komar » Prijavljen

matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #3 dne: 01. November 2024, 07:30:56 »

Mislim, da je tudi že čas, da se tile naši smeški upokojijo in se z nadgradnjo predstavijo novi Smiley
Prijavljen
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #4 dne: 02. November 2024, 22:02:40 »

Po več urah prepričevanja da bi se forum nadgradil, sem obupal shrug  Vsaj za danes. Nazadnje ko sem probaval kakšnega pol leta nazaj mi je uspelo, tokrat pa me nekaj heca in nimam več idej (niti google). Če bi se dalo nekako uvoziti bazo postov od zadnjega backupa pred pol leta v novi forum bi se dalo rešit to zagato. Ali pa pač izgubimo za toliko časa postov, kar pa je verjetno nesprejemljivo. Bom še malo prespal in premislil kaj bi še lahko probal. Toliko zaenkrat.
Prijavljen
krispy123
ZEVS napovedovalec
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1995-11-08
Sporočila: 9399

« Odgovori #5 dne: 02. November 2024, 22:12:02 »

Po več urah prepričevanja da bi se forum nadgradil, sem obupal shrug  Vsaj za danes. Nazadnje ko sem probaval kakšnega pol leta nazaj mi je uspelo, tokrat pa me nekaj heca in nimam več idej (niti google). Če bi se dalo nekako uvoziti bazo postov od zadnjega backupa pred pol leta v novi forum bi se dalo rešit to zagato. Ali pa pač izgubimo za toliko časa postov, kar pa je verjetno nesprejemljivo. Bom še malo prespal in premislil kaj bi še lahko probal. Toliko zaenkrat.

Hvala za trud Matic19, tole cenimo, vsaka čast. Vse kar bi prosil je, da se ne izgubijo stari posti. Ker tule imam dobrih 9000 prispevkov shranjenih od mojega začetka leta 2009. In zabeleženi so praktično vsi podatki aktualnega vremena in dogodkov, ki so se zgodili. Brez tega, se več kot polovico zanimivih eventov, ne bi več spomnil. Nekako mi tole predstavlja in pomeni res veliko, ker grem pogosto brat sploh v zimskem času te situacije iz preteklosti.
Prijavljen

komar
Nimbostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1978-10-13
Sporočila: 2202

« Odgovori #6 dne: 02. November 2024, 22:19:01 »

Potem pa lahko izkoristimo to smolo za to, da povprašamo, koliko je takih oz. kdo ne ve oz. je pozabil svoje geslo za prijavo na forum in ga nima shranjenega oz. ga ne bo mogel najti niti v urejevalniku gesel v svojem brskalniku in se bo po nadgradnji moral na novo registrirati.
« Zadnje urejanje: 02. November 2024, 22:21:13 od komar » Prijavljen

matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

Email
« Odgovori #7 dne: 02. November 2024, 22:26:11 »

Hvala za trud Matic19, tole cenimo, vsaka čast. Vse kar bi prosil je, da se ne izgubijo stari posti. Ker tule imam dobrih 9000 prispevkov shranjenih od mojega začetka leta 2009. In zabeleženi so praktično vsi podatki aktualnega vremena in dogodkov, ki so se zgodili. Brez tega, se več kot polovico zanimivih eventov, ne bi več spomnil. Nekako mi tole predstavlja in pomeni res veliko, ker grem pogosto brat sploh v zimskem času te situacije iz preteklosti.
Vseh postov ne bi izgubili, le za cca zadnjih 6 mesecev Smiley Ampak tudi to je veliko.

Potem pa lahko izkoristimo to smolo za to, da povprašamo, koliko je takih oz. kdo ne ve oz. je pozabil svoje geslo za prijavo na forum in ga nima shranjenega oz. ga ne bo mogel najti niti v urejevalniku gesel v svojem brskalniku in se bo po nadgradnji moral na novo registrirati.
Na novem forumu sem uspel zrihtat pošiljanje mailov, tako da tisti, ki se ne spomnijo gesel, se lahko poslužijo "pozabil sem geslo" ob prijavi in si bodo lahko nastavili na novo. Tu ne vidim nekih problemov. Tudi maili pri zasebnih sporočilih zdaj delajo. Na tem forumu pa nisem nič od tega šraufal, ker se mi ni zdelo vredno...
Prijavljen
gregach
Član VD ZEVS
Cumulus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1991-01-09
Sporočila: 9244

Email
« Odgovori #8 dne: 02. November 2024, 23:02:54 »

Vseh postov ne bi izgubili, le za cca zadnjih 6 mesecev Smiley Ampak tudi to je veliko.

Če se bo res šlo po tej poti, bi bilo dobro, da se nas nekaj dni prej na to opozori. Tudi sam imam na forumu podatke o trenutnem vremenu, ki jih nato koristim tudi za lastno uporabo/statistiko, Sem pa z njihovim "shranjevanjem" v velikem zaostanku.
Prijavljen

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: