Včeraj je vreme zopet presenetilo

. Ker so modeli kazali popoldan nad Pohorjem stacionarno nevihto, sem šel na teren v upanju, da se ujame kakšna strela, saj pogojev za supercelične nevihte ni bilo. Vetra jz smeri je bilo pri tleh nekaj malega, v višjih plasteh pa ga je bilo zelo malo. Modeli so kazali energije med 600-1000 capa. Zapeljem se do kraja Brezula pri Račah, kjer imam lep pogled na Pohorje in Maribor. Radar je lepo oživel, nastala je prava bula z odboji tudi do 60 DBZ. Sta pa bili dve celici, jaz sem imel pogled na prvo, ta mi je zakrivala pogled na bombico, ki je lomastila po Mariboru in Kungoti. Tam je padala toča kot golf žogice, padlo pa je tudi več kot 50 mm padavin, in povzročilo hudourniške poplave. Žal so se spet sprožili plazovi, baje 11 novih.
Je pa mela ta manjša celica lepe strukture, spodaj bi znal bit wall cloud, a nisem prepričan, zgleda je prišlo do lokalno izboljšanih pogojev nad Pohorjem. Zapihal je tudi močan veter(Arso L. Maribor 64,1 km/h, Arso Ptuj 62,9 km/h, Maribor-Vrbanski plato 62 km/h). Nekaj slik in kak posnetek bosta verjetno objavila tudi Gregor in Kristijan v to reportažo, saj sta šla poslikat posledice.
Radar in udari strel

Ko se je nevihta bližala ravninskemu delu je začela izgubljat na moči in sami strukturi

ujelo pa se je nekaj lepih strel

Električna napetost

Končno spet nekaj dogajanja, upam da bo junij še bolj pester