Nekaj po tretji uri popoldan sem se odpravil na lov za nevihtami katere so bile napovedane za ta dan. Odločil sem se, da glede na modelske napovedi pričakam proženje v Prekmurju in že med vožnjo tja so se nato pričela iz smeri Avstrije.
Prispem v bližino Murske Sobote in parkiram na makedamski cesti na polju, kjer so nastale spodnje slike.

Občuten topli veter v smeri jedra.

Po nekaj časa se je jedro cepilo na dva dela in postalo dominantno na njegovem levem delu kot se vidi na radarju, ter tudi na spodnji sliki v levem delu.

Sledi premik do tega jedra, kjer se spotoma ustavim na izvozu Radenci in naredim spodnji dve sliki.

Jedra teh dveh nevihtnih celic sta se nato v nekaj minutah skoraj popolnoma združili.

Po nekaj kilometrih se je odprl pogled na fotogenično supercelično nevihto nad Grabonošem.

V času nastanka spodnjih fotografij je bila ob tem vidna tudi majhna kratkotrajna rotacija na radarju padavin. Hook Echo.

Sledil je postanek in "photoshooting" ob mislih, da nebo ta nevihta povzročila škode.

Sledil je "Core punch" v upanju, da bo zavila v smeri zahoda za še kakšno fotografijo Shelf clouda ampak se je pomaknila bolj v smer vzhoda in je bil trud zaman. Vseeno, ujel sem moje prve bolj fotogenične linije te nevihtne sezone in sem zadovoljen, da sem to ujel in predvsem, da niso ponekod nevihte povzročile pretirane škode kljub kar nekaj Cg razelektritvam, sunkov vetra in precej močnih nalivov.
Zahodni rob te nevihte slikano iz okolice Levanjcev.

Zaključek nekje po 200km v okolici Moškanjcev.

Video sledi enkrat v prihodnosti. Lp!!