Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumVremeEkstremni vremenski pojavi po SLOVENIJI (Moderatorji: paradolf, ŠTROMAR)Pojav nerazložljivih zvokov iz neba v Sloveniji in po svetu
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Pojav nerazložljivih zvokov iz neba v Sloveniji in po svetu  (Prebrano 44158 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Thor
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1981-10-10
Sporočila: 1225


Lokacija: Štajerska-5km od Slovenske Bistrice

« dne: 31. Marec 2021, 18:55:37 »

"SKYQUAKE"
Je ponekod pogost pojav kateri se pojavlja, ter prav tako tudi pri nas. Sicer ne tako pogost. Ena izmed razlag pojava tega fenomena, zvoki podobni sirenam, trobentam, itd. podobnih zvokov bi lahko bila v zvočnem spektru nizkih frekvenc katere bi naj nekako povzročile ta fenomen.

Zemljevid pojava zvokov iz neba v Sloveniji in po svetu, aktivna karta na kateri lahko tudi sami dodate izkušnje, in z klikom na pikice preberete bolj točen opis, lokacijo...itd.:

https://thehum.info/newhummap/html_docs/

>>>https://www.youtube.com/watch?v=T93Z6pYzf14<<<

>>>https://www.youtube.com/watch?v=XiObNnnlONU<<<

 Nebesni potres(skyquake) je pojav, pri katerem naj bi z neba izvirali glasni zvoki podobni topovom, trobenti...Zvok lahko povzroči udarne valove, ki vibrirajo v stavbi ali na določenem območju.
Te zvoke so ljudje že slišali na več lokacijah po vsem svetu, med drugim na bregovih reke Ganges, vasi Marwari v Himachal Pradeshu, na vzhodni obali in notranjih Finger jezerih v ZDA, v čarobni dolini v južnem osrednjem Idahu v ZDA, Kolumbiji , Južna Kanada, pa tudi območja Severnega morja, Japonske, Avstralije, Italije, Drogheda, Bettystown, Slane, Dundalk, Irska, Pune, Ambala, Nizozemska, Norveška, Bengaluru, Ognjena zemlja, Argentina, Združeno kraljestvo...

Njihov izvor ni bil pozitivno ugotovljen. Razloženi so bili kot(teze):
-CME-ji za izmet koronalne mase pogosto ustvarjajo udarne valove, podobne tistim, ki se zgodijo, ko letalo leti s hitrostjo, višjo od hitrosti zvoka v zemeljski atmosferi (zvočni bum).
-Sončni veter, enakovreden zvočnemu bumu, lahko pospeši protone do milijonov kilometrov na minuto - kar do 40 odstotkov svetlobne hitrosti.
-Meteorji, ki vstopajo v ozračje, povzročajo zvočne razcvete.
-Plin:Plin, ki uhaja iz odprtin na zemeljski površini.Ob jezerih nenadoma poči bioplin iz razpadajoče vegetacije, ujet pod dnom jezera. To je verjetno, saj sta jezero Cayuga in jezero Seneca dve veliki in globoki jezeri.
-Eksplozivno sproščanje manj hlapnih plinov, ki nastajajo kot razpad apnenca v podvodnih jamah.
-Vojaško letalo (čeprav ne more razložiti pojavov pred začetkom nadzvočnega leta).
-V nekaterih primerih so bili povezani s potresi. Potresi morda niso splošni vzrok, ker teh zvokov pogosto ne spremlja potresna aktivnost, razen vibracij, ki jih povzroča zvok.
-V Severni Karolini ugibajo, da gre za zvok kosov celinskega pasu, ki odpadejo v brezno Atlantika. Vendar je atlantsko brezno predaleč od vzhodne obale, atlantski greben pa je rezultat zelo počasne tektonike in takšnih zvokov ne more proizvajati glede na to, kako pogosto se pojavljajo.
-Podvodne jame se rušijo in zrak se hitro dviguje na površje.
-Možna resonanca zvokov, ki povzročajo sončno in / ali zemeljsko magnetno aktivnost.
-Vulkanski izbruhi
-Plazovi, naravni ali umetni za nadzor plazov.
-Oddaljena grmenja so nenamerno osredotočena, ko potujejo po zgornjem ozračju.


Lp!
« Zadnje urejanje: 01. April 2021, 19:44:01 od Thor » Prijavljen

zevs.si
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: