Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumVremeEkstremni vremenski pojavi po SLOVENIJI (Moderatorji: paradolf, ŠTROMAR)Predstavitev in namen poglavja foruma "Ekstremni vremenski pojavi po SLOVENIJI"
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Predstavitev in namen poglavja foruma "Ekstremni vremenski pojavi po SLOVENIJI"  (Prebrano 19809 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
Ciklon
Stratokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1987-06-24
Sporočila: 3106


Lokacija: Voglje, 375m n.v., cca 2 km zračne razdalje od letališča J. Pučnika (na J strani avtoceste)
humanrs@msn.com
Email
« dne: 19. Junij 2009, 23:16:15 »

To poglavje foruma je namenjeno izključno izrednim vremenskim dogodkom po Sloveniji.

V njem se bodo odpirale teme za posamezne izredne vremenske dogodke. V teme naj člani foruma, kar se da konkretno, predvsem pa objektivno, objavljajo trenutno stanje vremena in sproti opozarjajo na vremenske nevšečnosti, ipd. Da bodo poročanja še bolj objektivna in realna, pa so ob poročanjih zelo zaželjene tudi fotografije stanja vremena oz. posledice le tega.

Ob poročanjih se v temo lahko tudi objavlja zanimive in koristne meteorološke produkte (radarske slike, satelitske slike,...) z navedbo vira, saj bodo te prišle prav oz. bodo v pomoč pri morebitnih kasnejših analizah teh izrednih dogodkov.
« Zadnje urejanje: 26. December 2009, 12:28:09 od Ciklon » Prijavljen

Raj je v naravi buttrock
Ciklon
Stratokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1987-06-24
Sporočila: 3106


Lokacija: Voglje, 375m n.v., cca 2 km zračne razdalje od letališča J. Pučnika (na J strani avtoceste)
humanrs@msn.com
Email
« Odgovori #1 dne: 10. Avgust 2009, 17:10:24 »

!!!
Ker nekateri nimate (še) pravega občutka, kdaj oz. ob kakšnih vremenskih situacijah je upravičeno oz. smiselno odpreti novo temo v tem poglavju, smo v ekipi moderatorjev in administratorjev sklenili, da bodo za to obstajala neka merila.

Merila za upravičeno oz. smiselno odpiranje nove teme v tem poglavju so:

- na meteoalarm-u za Slovenijo/del Slovenije vsaj stopnja ogroženosti oranžne barve za nevihte ali obilnejše padavine - http://www.meteoalarm.eu/?lang=SI

- na ESTOFEX-u za Slovenijo/del Slovenije vsaj 2. stopnja ogroženosti (LVL 2)
- estofex.org

Za odprtje teme je dovolj samo eno izmed teh dveh meril, ker se občasno tudi zgodi, da ob isti vremenski situaciji ena od organizacij ne izda vsaj take stopnje, ki bi izpolnjevala merila za odprtje nove teme(npr. ESTOFEX - LVL 2 : meteoalarm - rumena barva, ipd.).

Za kakšne bolj mejne in negotove situacije, bomo o smiselnosti odprtja nove teme na koncu odločali moderatorji in administratorji s pomočjo izkušenejših napovedovalcev vremena iz foruma.


Pa še to:

Tiste, ki ste priča ekstremnim vremenskim pojavom (debala toča, močni sunki vetra, močan dež, obilne padavine, funnel cloud, tornado, gustnado,...) oz. ste dobro z njimi seznanjeni, prosim, da poleg objave tu na forumu, dogodek objavite (opišite - seveda kar se da objektivno) tudi v evropsko podatkovno bazo o ekstremnih vremenskih pojavih na spletnem naslovu http://www.essl.org/ESWD/.
Tako, boste pripomogli k boljši in podrobnejši preglednosti kdaj in kje se se pojavljali določeni ekstremni vremenski pojavi in hkrati s tem na nek način postavljali merila za upravičenost prej podanim napovedim vremena in stopnjam ogroženosti na estofex.org
« Zadnje urejanje: 18. September 2010, 23:10:30 od Ciklon » Prijavljen

Raj je v naravi buttrock
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: