Zadnji "dež" smo imeli nazadnje 6 Junija, ko smo dobili 18.0mm padavin. Potem pa....suša.
Silaža in seno se je hitelo pospravljati, ker se ni računalno na tako "dolgo" obdobje suhega vremena.
Sreča za tiste, kateri živijo poleg rek in potokov, da lahko točijo vodo za zalivanje vrtov.... Letos je ta sreča, da je vodna bilanca še vedno visoka.
Gledam naš fižol in sosedov. Jaz ga vsak dan zalivam(ali vsak drug dan) in je lep in bogat....sedaj gre v cvetenje. Medtem ko ima soseda, ki ga ne zaliva, nekaj listkov na steblih. No...druga pesem je krompir.... štible in pa nekaj perja.... toliko da lahko rečeš... in pokažeš...to je krompir. Kaj je pa notri..... pa mislim da bolj šiškasto.
Zelje,,, vegetira, kjub temu da ga vsak dan zalivam...... korenje, čebula lepo raste..... Sem pa porabil že cca 10m3 vode za zalivanje.
Me je zadnjič ena druga soseda uprašal..." A še nisi obupal", pa sem ji reku....da dokler je suša in jaz zalivam NISEM, ko bo pa toča vse sfrizirala...takrat pa bom. Do hude ujme pa borba za pridelek..
,
No ja.... nekateri pač raje ždijo notri pred Tv-ji... in jamrajo..... drugi pa pač... namesto tega....... zalivamo.....
UF.....