SC nevihte 29.7.2020

(1/2) > >>

Thor:
Pozdravljeni,
Včeraj je kazalo na ugodne pogoje za nastanek sc neviht. Zato sem se pozno popoldan odpravil poslikat kakšno fotogenično strukturo, kljub temu, da imam trenutno le starodobni mobilnik zaradi menjave opreme. Z malo zamude (in obljubo) sem se kasneje pridružil tudi Mat89-u in krispy123-ju čisto po naključju ob izvozu iz Ac Lipvci.
Opis: spodnje slike dokumentirajo sc nevihto, katera je prišla malenkost oslabljena iz smeri Avstrije, oziroma je izgubila na moči in se nato znova okrepila v okolice Pesnice. Spremljal sem večino njen južni del vse od Pesnice, ter do razpada na Hrvaško.
Naj slike povedo kaj več...

Radar ANIMACIJA


Prihod "oslabljene" nevihtne linije iz smeri Avstrije in ponoven razvoj v sc nevihto:


Nekatere naslednje slike so si podobne, ampak sem jih vseeno dodal, da je boljši občutek razvoja in za boljši občutek velikosti nevihtnega sistema.
Panorama
Sledi premik v smer Prekmurja...


Južni del...


Prehitevanje celice po južnem delu. Slikano v okolici Cerkvenjaka.
Prihod njenega JV dela v prekmurske ravnice, ter uspešno prehitevana brez škode na avtu.


Pogled na celico v smer JV in njeno trenutno pot, ter rotacijo. Lokacija: Lipovci/Murska Sobota


Matej v akciji :buttrock:
Sledil je premik naprej proti Lendavi. Jaz se zaustavim na izvozu AC Turnišče(spodnji dve sliki), Mat89 in krispy123 sta se ustavila že nekoliko prej na počivališču.
Slikano pred Hrvaško mejo.
Ostanek SC na Hrvaškem...


Lp!

krispy123:
To ja Mitja top report lepa supercelica, drugič ponovimo vajo, a bi bilo dobro it le z enim avtom.  :icon_wink:

Ta naša Pomurska ravnica je še enkrat dokazala da je zakon, okolica Lenarta ali Pesnice sta se izkazali za top "waiting" point. To pomeni da še lahko odreagiraš sploh ker si v Murski Soboti v 20 minutah (lahko prideš ob srednje hitrem jetu še pred celico na južno stran), če slučajno zavije preko Gornje Radgone dol, ali pa če slučajno v smeri Maribora lahko hitro skočiš na Ptuj. Kot izjemne točke za od koder lahko hitro odreagiraš kar je pri čejsu izjemno pomembno bi še izpostavil letališče Maribor, ter južne predele Gradca pri letališču v Avstrije, preko hribov se pogosto tam rojevajo močne celice. Za včeraj bi samo izpostavil, da resnično dobro da nismo šli za Ljubljansko kotlino, tam ne poznam cest in nas bi večerna celica zlahkoto nabila in še promet je popolni nightmare po kotlini. Tam je padala toča diametra kar do 11 cm.

Če gledamo realno smo bili čejserji izjemno dobro pokriti včeraj, avstrijska A ekipa je lovila po Celovški kotlini, B ekipa po ravnici med Gradcom in potem še do Ptuja. Naši čejserji so imeli pokrito Ljubljansko kotlino, kjer je Matic19 ujel zakon supercelico, potem še Kripelj večerno Celjsko lepo supercelico s CG strelami. In to je to.

mat89:
Najbolj nevihtno pester dan v tem poletju, bravo za ulov :buttrock:

Thor:
Citiraj iz: krispy123 na 30. Julij 2020, 11:54:58

To ja Mitja top report lepa supercelica, drugič ponovimo vajo, a bi bilo dobro it le z enim avtom.  :icon_wink:


Hvala, seveda :icon_wink:
Žal včeraj nisem mogel prej, da bi šli skupaj. Je pa vredu, da bo ta sc dokumentirana še iz drugih zornih kotov, njen nastanek...Se že veselim vajine reportaže :buttrock:

lesce:
lepa lepa lepa  :icon_arrow:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran