Fotogenični shelf cloud Maribor 6.7.2020

<< < (2/2)

kuncci:
 :icon_wink:

krispy123:
Da bo vse na svojem mestu in dokumentirano, prilagam še nekaj slik iz tistega dneva.

Proti večeru grem na teren, kjer se ustavim pri Maribor-Betnavi, tam opazujem prvo kipenje proti severu.Na vezi sva z Avstrijskim kolegom, po radarju sodeč se nevihtna linija, ki je bila takrat severno od Celovca obrača nekje v koridor med Lipnico v Avstriji, ter Mariborom. Tako se premaknem čez mejo in ustavim pri kraju Obervogau.

Kar hitro se začne kazati v oddaljenosti shelf cloud, sprva na še predfrontalnem proženju v toplem sektorju. Temperatura je še blizu 30 stopinj, severovzhodnik pa je malo zamudil.

Shelf je postajal tukaj nekoliko lepši, sploh glede na razmere. Ponudili so se lepe barve. Lahko rečem za letošnjo sezono "dober" shelf, ni pa seveda nič izvenserijskega. A užitek je bilo spremljati prihod turbolentne fronte.

Panorama celotne zadeve.Fronta me začne prehajat zapiha zelo močan severnik, tako je čas za premik.Pri Šentilju še slikca strukture točno nad mojo glavo.Zaustavim se pri Zrkovcih v Mariboru, kjer opazujem še en del shelf clouda. Vidljivost pa je bila že dokaj slaba, slike od tu dalje so nekoliko nečiste. Slikano iz roke.Naslednji postanek pri Letališču Maribor, kjer lahko še za zaključek vidim kako se strukture zabijajo v Pohorje.
Od tu dalje proti jugu ni bilo več nič pametnega, zadeva je šla v elevated stil. Hotel sem poslikati tudi kakšno strele, a brez sreče. A bo že drugič upam.  :)

Neurje123:
 :icon_wink:

Ja, takšnega shelf v Mariboru nimamo ravno vsak dan.  ;)

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[*] Predhodna stran