ZEVS Forum

Trenutno vreme (1. 7. 2020 - 31. 7. 2020)

Začel/a komar, 01. Julij 2020, 00:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Smučar

Citat od: Astra dne 29. Julij 2020, 22:04:59 POPOLDNE
Pozdrav po daaaaaljšem času. Danes je bila kar sodna ura nad Komendo in okolico. Nevihtna celica se je obnavljala cca. 1h, toča pa je padala cca. 30 minut. Največji kosi so bili v velikosti ping pong žogic, avtomobili na prostem imajo tako rekoč vsi udrtine na strehi in pokrovih od motorjev. Na posevkih velika škoda. V 1 uri padlo točno 45 litrov padavin. Prihaja nova runda, ampak v tekočem agregatnem stanju. Srečno ZEVSOVCI :-)

Pozdravljen po dolgem času! Škoda za takle led, to pa nobenemu ne bi privoščil.
Mi se zaenkrat izogibamo nevihtam, čeprav se ena kuha v neposredni bližini severno od Brezovice. Upam na nekaj dežja, ampak samo da ne bo še toče zraven...

Trenutno 25°, rosišče 19°, na SZ se bliska kot pri norcih.

Od 18h naprej je senzor moje VP v novem radiacijskem ščitu, izdelavo sem opisal v temi: http://forum.zevs.si/index.php/topic,7095.0.html

bjazek

medovreme

Zdravo, Matej! Po res dolgem času :)

Pri nas v Kamniku smo prvo rundo zvozili brez toče, v drugo pa nekaj drobne toče z nekaj posameznimi večjimi dodatki, močni nalivi in veter niso izostali.
Srečno!
Kaj je na obzorju?

Smučar

Na obrobju nevihte smo dobili 0,3mm dežja  :icon_haha:
Morda še kaj pride od SZ.

Ohladilo se je na 21,5, rosišče pa še vedno relativno visoko pri 18,5°.

gregach

Pri nas je danes prevladovalo pretežno jasno vreme, občasno pa je bilo rahlo, na trenutke delno oblačno. Proti večeru se je postopno zmerno do pretežno pooblačilo. Od Z-SZ so se nam bližale močne nevihte, ki pa so do nas povečini razpadle, dobili smo le rahel dež in veliko bliskanja ter grmenja.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo dežuje, grmi
T=21,3 °C
Tmin=19 °C ob 5:36
Tmax=29,1 °C ob 12:14
Vlaga=84 %
Točka rosišča=18,5 °C
Veter (povprečje 10 min=5,3 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=27,7 km/h ob 22:54

@sylar, nore fotke!  :clap: :drool:

@astra, u tole je pa bila porcija ...  :icon_sad:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Astra

Bilanca v Komendi. Pol ure toče med nalivom. Ohladilo se je za cca. 10 °C ... V drugi rundi nas je prešla še ena nevihtna celica s tekočim agregatnim stanjem. Vodostaj lokalnih pritokov se je močno povečal, zadeve so se po 22 uri začele umirjati. Srečno.

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

matic19

Današnja bomba toče pri Vodicah :) Tu so že leteli kosi ledu po meni, čeprav je bila glavnina še par km stran. Nato pa me je ujela pri Petrolu v Komendi, kjer sem prevedril glavnino "napada" ledu z neba.

računalnik

lesce

Citat od: komar dne 30. Julij 2020, 06:10:03 DOPOLDNE
@lesce: Uf, koliko dežja je padlo čez noč... 0,0 mm ali 0,1 mm? No, ko dobiš izvid iz laboratorija, sporoči ;).
0,0 mm  :icon_mrgreen: itak...začenja se zalivanje na vrtu..bo pa danes morebiti več sreče

Matej1998

Dež s Trsta zmoči za dva prsta, dež z juga zmoči za dva pluga in dež s Pomjana zmoči za dva pjana.

lesce

Citat od: Matej1998 dne 30. Julij 2020, 07:27:58 DOPOLDNE
Planina pod Golico 1,1 mm  ;)
za naše konce dons boljši pogoji kot včeraj...pa da vidimo

Smučar

Tmin 17,6°, zvečer in ponoči je padlo 0,6mm, dobro da sem popoldne zalil vrt.

Trenutno 18,7 in 99% vlaga, megla.

H2o

Pri nas je samo pihalo. Ostali smo brez padavin.

Že sam pogled na mrcino proti Mengeškemu polju je povedal, da spodaj ni nič lepega. Pogled na radar je to le potrdil.

paradolf

Še poročilo iz Podgorja.
Trenutno oblačno in +19.8°C.

Včerajšnji Tamx. +30.1°C ob visoki vlagi.
Dobili smo dve nevihti. Prvo nas je oplazila HP supercelica. K sreči smo bili izven dosega jedra s točo. Posledice toče so vidne od Most naprej. Kljub temu  je padlo več kot 20 mm z max. rain rate 90.6mm/h. Druga nevihta je dala več kot 40 mm. Max rain rate 209.6 mm/h s tem da je ulivalo 15 min. z RR med 185,4 mm/h in 209.6 mm/h. Nato še nekaj umirjenega dežja. Skupaj v teh nevihtah 67.1 mm kar je blizu vrha do sedaj zabeleženih nevihtnih dogodkov pri nas.
Ker sem bil na terenu drugje, so k sreči moji kolegi dokumentirali dogajanje pri nas.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Serpentinšek

Sodni dan v Domžalah. Najhuje je bilo severnem robu, Rodica, Vir pri Domžalah in nato proti JV.

Razbita stekla na nekaterih avtih, na Viru pa menda na skoraj vseh, ki so bila zunaj, npr. pred Hoferjem.   :zaba:  Po tleh je sedaj polno listja, vejic in tudi razbitih strešnikov.
Regijski center je sprejel kar 851 klicev na pomoč, reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov.

Pišem točo premera do 6 cm in 69,3 mm. Posamezni kosi so morda bili še večji...sploh na Viru.
Rekordna 3-urna količina zadnjih 15 let.

Kasneje še nalimam kako fotko in radarsko sliko...
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg