Nevihtno dogajanje na severovzhodu in Madžarskem 19.6.2020

(1/2) > >>

mat89:
Včeraj bilo končno malo nevihtne akcije :buttrock:  Sploh glede na katastrofalno nevihtno sezono, je traba počejsat tudi prdulce :shrug: Namreč vetrovni pogoji so bili zelo slabi,tako da se kakšnih struktur ni pričakovalo,bolj sva ciljala na strele,sedaj ko imava triggerja.
Z Jernejem in njegovo boljšo polovico se ob okrog 14 ure dobim v Mariboru. Glede na radar krenemo proti Tepanju, kjer se približuje nekoliko močnejša multicelična nevihta.

Animacija močnejše multicelice,ki je postregla z silovitim nalivom in manjšo točo, predvsem na območju Poljčan itd. Ob nevihti je nonstop grmelo,žal pa ni postregla z CG-strelami.


Pogled z kraja Ličenca v smeri Tepanj,na močno dežno zaveso.
Pogled v smeri Poljčan in BočaSprva smo imeli namen it na obalo,a je novi zagon rapida bil slab,tako da smo ovrgli lov na obalo. Je pa bil dober za Prekmurje in na Madžarskem tam do Kaniže.

Odpeljemo na Madžarsko v kraj Becsehely malo naprej od Letine. Kjer nad nami nastane ena manjša nevihta, ki pa hitro zamre in spet ne ponudi nobene cg-jevke. V smeri Kaniže nastane nova. Odpeljemo se še bolj vzhodneje,med vožnjo udarite končno dve lepi streli. A žal ne najdemo pravi čas lokacije za slikanje. Ko jo naposled le najdemo,celica oslabi.
Odpeljemo se nazaj v smeri Lentija,proti severu je lepo kipelo, tako da hitro najdemo lokacijo za fotkanje malo pred mestecem Lenti. Kaj kmalu jo radar zazna. Ob odlični svetlobi in lokaciji, se je nevihta na enem mestu obnavljala skoraj 2 uri. Kljub vijola flekom,ni uspela na začetku vrečt kake strele. Ko je bil že mrak,je končno vrgla nekaj lepih strel. Ob prijetni družbi z  :beerchug: je trigger končno prišel na svoj račun. Poleg tega ni bilo vetra in dežja,skratka idealno za slikanje strel.

Lokacija malce JV od Lendave
Kipenje je dajalo znak da bo kmalu nastala nova nevihta


Prvi udar strele, žal mi prežge sliko. Dežna zavesa je bila lepa. So pa udarjale z velikimi presledki,tako da je trigger prišel še kako prav,da nisi trebal nonstop pritiskat na prožilec.

Najlepša večera,ta žilnata
Neurje123:
 :icon_wink:

medovreme:
Krasne!

Kar nekaj kandidatk za 'Foto meseca junija'.

lp, Marko

Thor:
 :icon_wink:

paradolf:
Za letošnjo sezono odlično  :clap:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran