"Outbreak" neviht na severu Slovenije, 27.7.2019

(1/2) > >>

Thor:
 Ta sobota je bila nevihtno kar precej aktivna, več od pričakovanj... Kmalu po tretji uri, ko sem prispel domov so se na radarju že videle prve močnejše nevihte katere so se začele prožit na avstrijskem štajerskem. Zato, ker sem imel končno prosto popoldne sem se podal na pot in tvegal v nekoliko oddaljeno Avstrijo v upanju, da bo nevihtna celica katera se je zadrževala slabe pol ure na mestu ostala še do mojega prihoda in da mi seveda uspe naredit kakšno fotko nje.
Žal se je ob pogledu na radar, ko sem bil tik ob meji v Šentilju začela hitreje premikati v smeri vzhoda. Zato se odpeljem v upanju v , da jo prestrežem na Goričkem, v smer Prekmurje. Pot po Avstriji, ter vožnja skozi celico glede na odboje ni prišlo v poštev...


Tako je zgledalo ob odhodu od doma


Ob prihodu v Prekmurje... Hmm, kam pa zdaj, v Avstrijo, na Goričko, Madžarsko... :icon_surprised: :icon_cry: ;D


Po hitri odločitvi, glede na hitrost neviht je padla odločitev za okolico mejnega prehoda Hodoš. Žal pa sem šel po regionalnih cestah ob meji s Madžarsko katere so me zapeljale na Madžarsko, ter na makedamske ceste po ravnicah. Ni preostalo drugega kot, iskanje hitre ceste zaradi hitrosti neviht, da ne zamudim dogajanja. Nevihte katere so se pomikale kakšnih15 do 20km severneje so se med tem časom vrstile ena za drugo. Naj slike povedo več.

Ob prihodu v okolico Murske Sobote. Pogled SZ/S


Kratek postanek pred Madžarsko in iskanje ceste do Hodoš-a v Google Maps


Sledila je vožnja do Hodoša, nevihte so se pa med tem časom začele pomikati še hitreje, ter tudi južneje.
Tako ni preostalo drugega kot, da poiščem najbližjo lokacijo, da ujamem kaj v objektiv kar v okolici, kjer sem.
Radar v času nastanka slik, ter lokacija fotografiranja in snemanja:
To se je ustvarilo kmalu zatem


Takoj za nastankom teh zgornjih fotografij, ter teh odbojev na radarju je začelo vedno bolj močneje deževat. Tudi strela je parkrat udarila dokaj blizu v tla. Zato je sledil premik in po poti iskanje zavetja pod krošnjami zaradi kar velike toče v velikosti 1 do 3cm


Nato bežanje iz naliva nazaj v Slovenijo


Par minut za tem, prihod v suho območje brez dežja, ter v orkanski veter za to nevihtno celico oz. ta vijola flek. Na sliki se vidi kako močno je pihalo na drevju. Outflow.


Pogled v smer severa, kjer je potovala še ena celica
Nato pot nazaj domov in kratek postanek pred Mursko Soboto, da lahko vdimo kako je zgledalo med celicama kateri sta radarju :icon_biggrin:


Ta čejs mi bo ostal v spominu kot tako blizu in vseeno tako daleč :icon_smile:, ampak morda je bilo tako bolje, ker je že na manjših odbojih padala kar velika toča. Kaj bi šele bilo ob oziroma pri tistih max. odbojih. Obtolčen avto :shrug:


Lp!Neurje123:
 :icon_wink:

mat89:
Lepo dokumentirano :icon_wink:

kuncci:
 :clap:

paradolf:
 :icon_wink:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran