Lov za nevihtami na Primorskem 27.7.2019

(1/2) > >>

mat89:
V soboto smo se odpravili na lov za nevihtami na Primorski konec, kjer so modeli kazali večerno akcijo. Čeprav je WRF kazal tudi ob meji z Avstrijo na nekaj proženja, smo vseeno izbrali Primorsko, kjer je kazal v Tržaškem zalivu kar nekaj proženja. Do 13 delam še v Mariboru, nato skočim domu po opremo in nekaj pojem, Ob 15 se v Mariboru dobim z Jernejem, kjer počasi kreneva proti Primorski. Vmes še v Domžalah pobereva Domna. Radar je bil za Avstrjsko Štajersko brutalen, južno od Gradca sta nastali 2 supercelici, ki sta sproducirali točo 7cm premera. Vseeno opustimo možnost lova, saj smo bili že v Domžalah.

Odpeljemo se do Socerba, kjer čakamo da kaj sprožiMalo pred 20 uro v Hrvaški Istri začnejo nastajat nevihte, ki imajo smer proti Tržaškemu zalivu
funnel cloudZa slikanje strel je bilo še žal presvetlo, zato sem probal kar z roke ujet. Ujele so se celo 3, dve lepi.
Tale je bila kar blizu


Tale je udarila izven koridorja


Pri tej pa se vidi, da je strela zanetila drevoOdpeljemo se do Sesljana, kjer imamo lep pogled na prihajočo nevihto.Žal shelf ni bil kaj prida lep. Tud strel je bilo malo,pa še te , ki so bile so bile zadaj v dežni zavesi.
Zapihal je močan veter do 70 km/h(z windmasterjem uspel na hitrco izmerit 59 km/h)
Ker na radarju ni bilo več proženja, se odpravimo v Portorož na kebap. Je pa se kar fajn ohladilo, temperatura je bila le okoli 20 stopinj C.
Ob polnoči počakamo na nov rapid, ki pokaže proženje nad Istro, že ob okoli 1 zjutraj. Odločimo se, da se zapeljemo do Pule. Kjer za kako urco zaspimo. Žal je začelo na območju Cresa prožit komaj ob okoli 5 zjutraj, ko se je že zdanilo. Malo počakamo, naposled se vseeno odločimo da se zapeljemo do Ližnjana, v upanju da kako trombo. Na poti do tja so žgale res noro strele, ki bi jih komot dobil z roke. Žal pa ko prispemo do tja oslabi, oziroma se premakne južneje linija. Odločimo se da krenemo proti domu(ob okrog 8 ure), saj radar ni kazal na nič pametnega za območje Istre.Le v Dalmaciji in delu Kvarnerja je bilo še pestro tekom dneva. Na srečo smo še glih pravi čas krenli, da nismo naleteli na večjo gužvo na cestah. Doma sem malo pred pol eno popoldan. Pojem kosilo, mislim it malo počivat,a kaj kmalu opazim da se  nam bliža z smeri Hrvaške nevihtna linija, ki bi lahko imela shelf spredaj. Kljub temu da sem bil buden že več kot 30 ur, še vseeno skočim do grada. Žal ni bil shelf nič posebnega


Vseeno sem pričakoval veliko več z lova na Primorskem, če bi tisto jutranje proženje južneje od Pule, prišlo vsaj 2 uri prej, bi se ujelo celo morje izjemnih strel. Ampak nekaj pa se je vseeno ojelo, bolje to ko nič.

Thor:
Lepo ujete,pa se funnel... :buttrock:

paradolf:
Pridni  :icon_wink:

medovreme:
Feest!

Neurje123:
 :icon_wink:

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran