Na vertikalnih presekih je sicer različna skala, in so celice drugače podobnih velikosti. Sem na hitro naredil te grafike in nisem uspel popravljati skale. Se pravi 4km vertikalni presek je zoomiran.
Načeloma pa nisem preveč zadovoljen s to verzijo 12/4km. Imel sem že nastavitve ki so dale dokaj dobre rezultate, potem pa sem spet malo popravljal fizikalne nastavitve in sedaj spet ne daje dobre rezultate. Seveda si prejšnje konfiguracije nisem nekam shranil, ker jih redno spreminjam. Res je tudi da je dosti razlik lahko med samimi situacijami.
Problem je očiten tudi s to fronto v soboto, ker pusti Slovenijo večinoma suho vsaj do polnoči na nedeljo, z izjemo Dinaridov in severnega Jadrana. Celinski del pa je načeloma suh. Verjetno je problem fizikalna shema prizemne plast kjer drži inverzijo premočno.
Glede na postavitve in sinoptiko, bi pričakoval scenarij kot ga ima recimo Lamma 3km WRF, z močnejšimi nevihtami v Severni in Vzhodni Sloveniji.. Tudi Super HD je vse prej kot suh.

Sem dal sedaj na izdelavo še 12z zagon, in bom videl zjutraj kaj bo pokazalo, ker sem izbral drugačno konvektivno shemo in mikrofiziko. Prizemno fiziko sem pustil namerno isto.
Traja pa približno 2 uri da naredi 24h prognoze. Se pravi cca 6ur za 72h prognoze, ker modeli ki so gnezdeni, se delajo dlje, ker se istočasno računata 2 modela, in 12km in 4km. Verjetno bom tudi samo domeno prestavil malo bolj proti SZ, da bo večja pokritost samega prihoda fronte in tega "vstopnega sektorja".