Lov na močne nevihte (SC) nad območjem Dravsko-Ptujskega polja (12.7-13.7.2019)

<< < (2/2)

kripelj:
Za letošnje standarde kar solidna nevihtica  :icon_wink:
Škoda, da ni ostala malo dlje izolirana in da je dež iz nakovala spredaj pokvaril kontraste.

Jaz sem kolebal če bi ji šel v Avstrijo nasproti, pa sem se žal odločil, da mi ni za dolgo vožnjo. Počakal sem jo najprej nekje nad Malečnikom, potem pri letališču in ji sledil do hribovitega terena za Ptujem, kjer sta se s tisto drugo celico združili. Ker je na radarju izgledala dokaj švoh sem pustil, da me preide in mi malo opere avto, ki je bil še vedno blaten od čejsanja prejšnji vikend.  :icon_mrgreen:
Dejansko je bil downburst v jedru celice kar konkreten in mi je dobro zibalo avto. Po Ptuju potem precej polomljenih vej, panojev in celo velik semafor, ki ga je podrlo čez krožišče (matejeva fotka). Pa seveda močan naliv, ki je ponovno poplavil nekatere ulice in podvoze, kjer je plavalo kar nekaj avtov junakov, ki so narobe ocenili globino vode.

Iz letališča:

Pri Zlatoličju, praktično pod celico.Pa še naprej od Ptuja, kjer sem poskusil fotkat dnevne CGjke, ki so lepo tolkle pred celico. Hitro me je zajel naliv in mi onemogočil fotografiranje, pa tudi strele so žgale že v neposredni bližini, zato sem se umaknil v avto in pustil, da me nagazi na polno.
V soboto sem močnejšo celico zamudil zaradi družinskega kosila. Pokusil sem sicer s core punch-om, kjer me je lepo tolkla toča manjših dimenzij, a je celica nato hitro oslabela.

Lp

Thor:
Tale Left Mover-ca 13.7.2019 je bila kar zanimiva glede rotacije, ko se je krepila nad Slovensko Bistrico. Posnel sem jo kar od doma. Na tej povezavi je v Time Lapse-u in v Real Time-u https://www.youtube.com/watch?v=dzlqr64WfIg&feature=youtu.be

Še nekaj slik:


Njen zahodni del:


Južni del, slikan iz Slovenkse Bistrice v smeri Celja.

paradolf:
Letos se vam pa res vseskozi dogaja v vašem koncu. Lovcev vas je veliko tam, tako da vam nič ne uide  :clap:

medovreme:
Ufff ... Super report. Lep chase.

Morda oddate kakšne fotke tudi v foto meseca julija.

Lp, Marko

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[*] Predhodna stran