Točnost Davisovega anemometra

(1/2) > >>

Tminc:
Na drogu imam na isti višini dva anemometra: Davisov (VP2) in ultrazvočni. V teh vetrovnih dneh primerjam podatke z obeh in opažam kar precejšne razlike pri sunkih. Primer: ultrazvočni 44 km/h, Davis 34 km/h. To je kar velika razlika?!
Davisov anemometer imam na brezžično konzolo povezanega z originalnim 10m kablom ter preko spojke še dodatnih cca 15m UTP kabla. A je možno, da je branje nižje zaradi dolžine kabla?
Podobno sem opazil pri solarnem senzorju, kjer sem moral dodat korekcijski faktor.

gradiščan:
Sunka v istem intervalu? kaj pa hitrost vetra?

Smučar:
Čisto na pamet - klasični merilnik ima neko vztrajnost, zato morda zabeleži sunek nižje hitrosti. UZ merilnik te težave nima.

Tminc:
Hitrost je kar primerljiva. Sunek pa v istem intervalu ja. Načeloma bi lahko logiral vrednosti z obeh vsake 3 sekunde, ampak se že brez tega vidi. Veter pa imamo izrazito v sunkih, tako da ni dileme.

Tminc:
Citiraj iz: Smučar na 22. Januar 2019, 13:36:04

Čisto na pamet - klasični merilnik ima neko vztrajnost, zato morda zabeleži sunek nižje hitrosti. UZ merilnik te težave nima.

Verjetno je iz tega naslova. Ampak vseeno me ta velika razlika kar preseneča. Zato sem pomislil, da dolžina kabla vpliva na (amplitudo?) izmerke. Davis navaja, da lahko postaja z daljšim kablom meri nižje hitrosti od najvišjih specificiranih.

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran