Napoved vremena - januar 2019

(1/1)

komar:
Prispevek je prestavljen v temo Napoved vremena - februar 2019.

Smučar:
Od jutri naprej dobimo 2-3 dni tapravega zimskega zraka, potem v višinah spet otoplitev na povprečne vrednosti. Za več kot 5 dni pa lahko glede temperatur samo pogledamo v kristalno kuglo. Glede padavin pa je očitno za vsaj 10 dni precej gotovo, da bo totalna suša.Smučar:
ICON 7x7km daje tole do petka ponoči. Za nas bi se lahko izšlo za nekaj cm. Za naprej je pa itak vse skupaj ena uganka, vse kar je razvidno je, da bo temperatura na 850hPa nekje na povprečnih vrednostih.

Smučar:
ICON-EU trenutno kaže tole do sobote zvečer.
Z in JZ od Ljubljane lahko tudi 20mm v snegu, se pa vidijo standardne "snežne luknje" v okolici Domžal in pa v okolici Kranja. Naj bi pa končno vrglo spodobne količine snega v Julijcih.

Smučar:
Končno sežejo visokoresolucijski modeli do petka zvečer.
Npr. SuperHD kaže naslednjo sliko, po nižinah osrednje SLO (razen SZ in SV dela LJ kotline) do 15cm snega, v hribovitem svetu JZ Slovenije in delu Štajerske lahko 20-30cm, lepo pa je videti, da bo verjetno zasulo spodnje bohinjske gore, lahko preko 1m snega.Aladin vertikalni presek pa je naslednji. Za LJ kaže prehod v sneženje šele nekje v zgodnjih jutranjih urah v petek. Koliko padavin bo še po tem času, bomo pa videli.

Navigacija

[0] Seznam sporočil