Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Sodelovanje z InfoTV
Strani: 1 2 3 [4] 5 6
Natisni
Avtor Tema: Sodelovanje z InfoTV  (Prebrano 48353 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #45 dne: 19. December 2007, 08:00:25 »

Morda se vam bo zdelo čudno, a večino stvari tukaj (in še kje) počnem brezplačno. In poznam kar lepo število ljudi, ki veliko stvari počne brezplačno.

Če se vam to zdi čudno, se meni ne.

Če še enkrat povem, ker morda niste videli: Pogoj je objava Vira. Torej res ne vidim, kje je problem in zakaj se razburjate.

S tem, da se poleg ZEVSa omenja še povezavo do vremenske postaje, se pa jaz ne strinjam. Delujemo kot celota in ne kot posamezniki. Posamezniki lahko delujejo in že delujejo, kakor pač hočejo. To ni stvar Zevsa.
Prijavljen

ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

RD: 1958-10-24
Sporočila: 10075

« Odgovori #46 dne: 19. December 2007, 08:08:54 »

Morda se vam bo zdelo čudno, a večino stvari tukaj (in še kje) počnem brezplačno. In poznam kar lepo število ljudi, ki veliko stvari počne brezplačno.

Če se vam to zdi čudno, se meni ne.

Vse lepo in prav, ni pa prav, da bi z delom takih, kot si ti in smo mi vsi, nekateri lepo služili.

S tem, da se poleg ZEVSa omenja še povezavo do vremenske postaje, se pa jaz ne strinjam. Delujemo kot celota in ne kot posamezniki. Posamezniki lahko delujejo in že delujejo, kakor pač hočejo. To ni stvar Zevsa.

ZEVS že dobro, da nastopa kot celota, a ob tem hote ali nehote pozabljaš, da brez posameznikov in njihovih postaj ne bi bilo ZEVS-a. icon_arrow
Prijavljen

WS2300, WS2350 in WS2355 od Lacrosse technology so zakon !
sebastiank
Cirus

Odsoten Odsoten

RD: 1976-10-27
Sporočila: 8

WWW Email
« Odgovori #47 dne: 19. December 2007, 08:33:10 »

ojojoj!!!

predvsem tole mislim URSI razloziti..tole pa res ni vec nicemur podobno..kot prvo mi darujemo nekaj postaj, ki bodo prav gotovo sluzile v raziskovalne namene..teh podatkov ne pustimo prodajati, prav tako mi ne bomo vasih..tako da res ne vidim kje je to izkoriscanje..tudi v prihodnosti imamo se namen nabaviti postaje, ki bi se ponovno razdelile med uporabnike..za obstojece podatke ZEVSA pa bi bil le ta delezen promocije..morda bomo kasneje dosegli tudi kaksen drugacen dogovor..mislim, da s tem lepo podpiramo amatersko opazovanje vremena.
Prijavljen
sebastiank
Cirus

Odsoten Odsoten

RD: 1976-10-27
Sporočila: 8

WWW Email
« Odgovori #48 dne: 19. December 2007, 08:48:59 »

ŠTROMAR: ce je dejavnost amaterska potem ne gre za dobicek. tebi se lahko postaja sesuje, ne meri tocno, kakorkoli ze, pa te nihce ne klice in ti tezi kaj zdaj..
Tudi sam imam postajo, za katero sem sploh na zacetku porabil ves prosti cas, da sem jo postavil v normalni tek. Sedaj obcasno slisim na Radiu 1, da objavijo podatke z moje postaje, pa ti povem, da se mi kvecjem "dobro zdi", nikoli pa ne pomislim, da bi za to zaracunal. Tudi ne objavljajo moje spletne strani..
Prijavljen
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #49 dne: 19. December 2007, 08:55:19 »

Štromar, zdaj pa res ne vem, kje si opazil oz. od kje ti ideja, da "pozabljam" na postaje?

Čisto jasno se zavedam, da brez postaj ZEVS ne bi deloval v takem območju, kot deluje zdaj.

A to še vedno ni dovolj tehten razlog, da bi ob vsakem omenjanju temperature s kakšnega kraja omenjali še link do vremenske postaje...

Spet pravim, da moramo proti zunanjemu svetu nastopati kot celota. Edino tako bomo lahko kdaj kaj dosegli.

Če pa potem pogledamo ZEVSa, se pa tako ali tako povsod vidi, od kje so podatki. Linkov nikjer ne manjka in nikjer jih nismo "pozabili". Avtorstva si ZEVS ne prilašča in tam, kjer je to možno, vedno navede čigavi in od kje so podatki.

P.S.
Jaz gledam na stvar glede mojega brezplačnega dela in zaslužka drugih nekoliko drugače: če nekdo služi na moj račun, to ni moj problem temveč njegov. Moj namen in moja želja je nekomu, temu svetu, nekaj dati. Če se nekdo drug okorišča s tem, je to povsem njegova težava. Jaz se ne mislim zaradi tega odpovedat temu, kar delam!
Prijavljen

ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #50 dne: 19. December 2007, 08:57:33 »

ŠTROMAR: ce je dejavnost amaterska potem ne gre za dobicek. tebi se lahko postaja sesuje, ne meri tocno, kakorkoli ze, pa te nihce ne klice in ti tezi kaj zdaj..
To ti praviš, ker še kako hitro dobi človek povratno informacijo, če slučajno kaj ne deluje v redu(postaja, spletna stran).

Tudi sam imam postajo, za katero sem sploh na zacetku porabil ves prosti cas, da sem jo postavil v normalni tek. Sedaj obcasno slisim na Radiu 1, da objavijo podatke z moje postaje, pa ti povem, da se mi kvecjem "dobro zdi", nikoli pa ne pomislim, da bi za to zaracunal. Tudi ne objavljajo moje spletne strani..
Pa ti si res preobremenjen s tem tvojim dobičkom. Sem morda kdaj jaz zahteval plačilo v mojih postih? Halo?
P.S. - kje pa najdemo podatke s tvoje postaje?
Prijavljen

gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1965-06-30
Sporočila: 5991

Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
robert.drgan@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #51 dne: 19. December 2007, 09:33:10 »

P.S.
Jaz gledam na stvar glede mojega brezplačnega dela in zaslužka drugih nekoliko drugače: če nekdo služi na moj račun, to ni moj problem temveč njegov. Moj namen in moja želja je nekomu, temu svetu, nekaj dati. Če se nekdo drug okorišča s tem, je to povsem njegova težava. Jaz se ne mislim zaradi tega odpovedat temu, kar delam!

Podpišem icon_arrow in hvala ti, za vse kar se trudiš.. Nekateri ste že pozabili sesutje starega foruma suspicious in zaradi posameznikov , ki jih ne bom našteval..danes obstaja ta forum, obstajajo postaje na ZEVS-u in ko se srečamo na srečanju je nek poseben filing icon_biggrin, da lahko pripadaš tem zanesenjakom... icon_wink Hvala tudi ostalim iz društva. clap
Prijavljen
joze
Gost
« Odgovori #52 dne: 19. December 2007, 10:31:34 »

Fantje, ne se kregat.
Podatke pa tudi ne moremo zaračunati, saj smo amaterji.
Kaj pa ko podatki niso točni? Če bi prejemali plačilo napak nebi smelo biti. shrug
Prijavljen
ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #53 dne: 19. December 2007, 10:40:44 »

Fantje, ne se kregat.
Podatke pa tudi ne moremo zaračunati, saj smo amaterji.
Kaj pa ko podatki niso točni? Če bi prejemali plačilo napak nebi smelo biti. shrug
Pa saj se ne kregamo.
Glede plačevanja pa tudi ne vem kje ste to pobrali?
Prijavljen

Serpentinšek
Stratokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1984-10-08
Sporočila: 3708

« Odgovori #54 dne: 19. December 2007, 16:30:25 »

Se mi je kar zdelo, da iz te moke ne bo kruha.  icon_sad  icon_rolleyes
Prijavljen

LP iz pad. postaje Domžale Smiley
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg
sorban
Član VD ZEVS
Cirostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1960-08-12
Sporočila: 206

« Odgovori #55 dne: 19. December 2007, 16:40:30 »

Prelepo bi bilo, če bi lahko dobili postajo pa še hiško.  drool  drool  drool
Prijavljen

Hude nevihte ne trajajo dolgo!
http://lendavske-gorice.zevs.si/
ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #56 dne: 19. December 2007, 17:02:29 »

Pač še ena v vrsti novinarskih domislic, da spodbujajo medijsko pozornost. icon_lol
Prijavljen

piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #57 dne: 19. December 2007, 17:08:57 »

Zakaj ste vsi tako skeptični? Nihče še ni pravzaprav nič rekel...

Morda pa bo, morda pa bo.  icon_eek

Malce več optimizma bi prosil, no!  icon_wink
Prijavljen

ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #58 dne: 19. December 2007, 17:16:20 »

Kaj pa je potem tole:

Sporočilo poslal: sebastiank
Pozdravljeni,

zal zevs ne bo sodeloval. .tako da ponudba ne velja vec.
Prijavljen

ŠTROMAR
Moderator
Cumulonimbus
Odsoten Odsoten

« Odgovori #59 dne: 19. December 2007, 17:46:38 »

Potem ko sem sebastiank-u dopoldne poslal naslednje vprašanje:

Pa ti si res preobremenjen s tem tvojim dobičkom. Sem morda kdaj jaz zahteval plačilo v mojih postih? Halo?
P.S. - kje pa najdemo podatke s tvoje postaje?

je še celo dopoldne prebiral poste na forumu, ni pa našel korajže, da bi odgovoril na enostavno vprašanje.

Upam da je vsem jasno, da s takimi tipi nočem imeti nič opraviti.
Prijavljen

Strani: 1 2 3 [4] 5 6
Natisni
Pojdi na: