Kot dogovorjeno se oglašam v tej temi. Stvar sem stestiral, kolikor sem jo lahko brez postaje. Ugotovoitve so sledeče: računalnik poganja navadne windows 10, ki pridejo prednaloženi na vezju. Zagon je plug-and-play, treba je le priklopiti miško, tipkovnico in monitor. Odzivnost je nad pričakovanji, lahko se brez problema kosa z Raspberry 3. Ker gre za običajen win 10 sistem, je na njem možno poganjati vse programe, tako kot na običajnem PC-ju. Testno sem nanj naložil program weatherlink ter vse skupaj odnesel k @Aquaticu, kjer sva priklopila postajo in zalaufala vso stvar. Računalnik deluje že vsaj en mesec (ali še kaj več), brez večjih problemov. Ker je samo vezje nameščeno poleg konzole na polici, tudi ni bilo možnosti za priklop tipkovnice in monitorja. Za dostopanje do sistema je nameščen program TeamWiever, prek katerega je omogočeno oddaljeno namizje. Tu je protrebno skleniti določen kompromis glede odzivnosti in kvalitete prikaza, vendar pa to ponavadi ni moteče, še posebej ob dejstvu, da se statistika dela le enkrat na mesec.
Edina težava se pojavi pri zagonu ob izpadu napajanja. Privzeto se vezje ne zna samo postaviti oz. zagnati po ponovnem prihodu napajanja, potrebno je pritisniti eno tipko na vezju. K sreči sem našel nek modificiran BIOS, ki ima to omogočeno, kar je dovolj za naše potrebe, v primeru izpada elektrike. Če se bo kdo kaj ukvarjal s tem, tu je modificiran BIOS:
https://github.com/LattePandaTeam/LattePanda-Win10-SoftwareSo se pa vezja podražila za 10$ od mojega nakupa (očitno veliko povpraševanje), tako da zdaj stane osnovni model cca. 89$ brez poštnine. Na prvi pogled morda drago, vendar se "investicija" povrne v pol leta, ob predpostavki, da je za pobiranje podatkov iz postaje tretnutno namenjen namizni PC, ki je priklopljen ves čas in porabi v povprečju 100W (in več) elektrike.