ZEVS Forum

VREME.SI - NOVA ARSO STRAN

Začel/a gradiščan, 15. Februar 2018, 06:58:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gradiščan

Arso ima novo spletno stran

www.vreme.si

:buttrock:

Tminc

Po več letih delovanja, bi malo pokomentiral tole stran. Za mobilne naprave deluje prijazneje kot meteo.si, vendar je njena vsebina bolj tako tako. Že dlje opažam, da so podatki celo napačni. Primer od danes zjutraj: na modri strani piše, da je v Tolminu 22°C pri RH 70% (ob 7:00), podatki z njihove postaje pa kažejo točno 19°C in 96% ob 7:00. Hmm. Kar se mene tiče, me tri stopinje razlike ne motijo, moti pa me, da ima ista institucija podatke na dveh svojih spletnih straneh različne. Takoj se postavi vprašanje: ali so izvorni podatki za modro spletno stran sploh z njihovih vremenskih postaj? In še: če se podatki na meteo.si lahko osvežujejo na 10 minut, bi morda tudi na modri strani bil interval gostejši od ene ure. O razliki med ALADIN in napovedjo na modri strani ne bi razglabljal, ker se ne spoznam.
Jaz še vedno uporabljam meteo.si, ki mi je top stran z vsem kar rabim(o) za spremljanje vremena. Če je vsebina verodostojna in popolna, je izgled manj pomemben.
Ni moj namen obsojati kogarkoli, le opažanje sem želel zapisati. Mogoče je namen oz ciljna publika drugačna kot pa meteo.si.

Tminc

Pa še en primer je pripet. Ob 15h je bilo na modri strani 28°C, RH 44%, na meteo.si pa 23°C in 56%  :)

Smučar

Jaz sem modre strani testiral zgolj 2 dni, ko so jih izdali. Brez veze, meteo.si je za razred bolj informativen in odziven. Vsaj za "zahtevne" uporabnike, kot sem sam  :)

komar

Vreme.si, kaj pa je to sploh? :icon_question:
Aja, čakajte, a ni to tista spletna stran, ki jo je ARSO odprl samo zato, da tja lahko skrije svojo agrometeorološko napoved? :icon_lol: :icon_confused:
http://www.vreme.si/uploads/probase/www/fproduct/text/sl/fcast_si-agro_latest.html