Pozdravljeni!
Izdelal sem enostavno vremensko aplikacijo za Slovenijo, ki prenaša podatke s spletne strani arso.si. Za delovanje aplikacije potrebujete
najnovejšo Javo Prenos tukaj (java.com)
Za prenos aplikacije in novih različic (~350 KB .jar datoteka)
Kliknite tukaj (google drive mapa povezava)
Glavna ideja aplikacije je bil prikaz več podatkov na enkrat, zato je optimizirana za ločljivost vsaj 1500x1000 ali več.
Hitrost zagona posameznih funkciji je odvisna od vaše internetne povezave, saj se podatki prenašajo ob zagonu posameznega okna.
Aplikacijo sem razvil, saj veliko pregledujem arso.si in sem imel idejo za prikaz podatkov, ki me zanimajo že veliko časa. Vem, da aplikacija ni perfektna in bi bila lahko izboljšana na veliko načinov, vendar je to komaj moja druga "prava" aplikacija.
Aplikacija je trenutno izdelana na način, da jo zaženemo, pregledamo podatke in jo zapremo. Nima nobenega osveževanja ali shranjevanja podatkov. Vsi podatki se prenašajo ob zagonu novih oken.
Upam, da bo ta aplikacija prišla prav tudi komu drugemu kot samo meni, zato sem želel to aplikacijo objaviti tudi tukaj.
Spodaj je še par slik, kjer so predstavljene glavne funkcije aplikacije.
V začetnem oknu imamo izbiro prikaza vsake funkcije aplikacije posebej ali prikaz vseh funkcij na enkrat.
Okno trenutni vremenski podatki
Okno spletne kamere
Okno slikovna napoved
Okno podatki postaj
Največ truda sem vložil v razvoj
prikaza vseh podatkov naenkrat. Na tem oknu so podatki prikazani na isti način, kot je razporeditev ikon na začetnem oknu. V zgornjem levem kotu imamo tudi prikaz temperature na zemljevid Slovenije iz samodejnih ali opazovalnih postaj.
Za zagon aplikacije na Windows sistemih samo dvojni klik na vremenska_aplikacija.jar
Na linux sistemih pa lahko zaženete aplikacijo prek terminala z ukazem "java -jar vremenska_aplikacija.jar"
Aplikacijo sem objavil tudi na slo-techu.
Povezava do slo-tech objave tukaj. Tam boste dobili moje in ostale komentarje glede te aplikacije.
Vaša mnenja, predlogi, kritike in ostali komentarji so dobrodošli. Hvala.
Avtor prispevka: Erik Blažica
Priredba: @komar