Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumZnanost in reportažeZanimivi člankiPredavanje Marka Korošca v Trzinu!
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Predavanje Marka Korošca v Trzinu!  (Prebrano 5609 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2149


Lokacija: Krtina
www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« dne: 15. November 2016, 09:34:52 »

Predavanje: Izjemne vremenske podobe nevarne narave in naravnih nevarnosti
 
PD Onger Trzin vas v četrtek, 24. 11. ob 18. uri vabi na zanimivo predavanje "lovca na tornade" Marka Korošca, ki bo v avli OŠ Trzin. Vstopnine ni.
 
Marka (www.markokorosec.net) sta že od mladih let zanimala vreme ter fotografija in tako je ti dve svoji ljubezni združil v zanimiv, a na trenutke tudi nevaren hobi t.i. lov na nevihte (“storm chasing”) oz. lov na različne ekstremne vremenske dogodke.
Pri tornadih ga fascinira robustnost in moč narave. Ko proti njeni zverinski moči ne moreš narediti ničesar. Da te ekstremne vremenske pojave sploh lahko opazuješ je treba imeti ogromno znanja o meteorologiji, razumeti vremenske procese v nevihti ... skratka - imeti jo moraš pod nadzorom.
Sodelovanje na fotografskih natečajih sicer ni Markov glavni motiv, a leta 2014 je s čudovito sliko ogromnega nevihtnega oblaka v obliki "NLP" in v ostrem kontrastu s pokrajino zmagal na natečaju National Geographic Travel.
 
Veliko zanimivosti o njegovem delu boste izvedeli, če se nam pridružite na predavanju, kjer se bomo prav zares lahko nagledali zanimivih fotografij.
Prijavljen

Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: