Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Vremenska postaja IG
Strani: 1 [2]
Natisni
Avtor Tema: Vremenska postaja IG  (Prebrano 20317 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1990-09-19
Sporočila: 1843

Email
« Odgovori #15 dne: 05. Marec 2016, 17:18:49 »

Raspberry je odgovor na tvoje vprašanje Smiley Delo z Linuxi zahteva nekaj privajanja, vendar pa ko enkrat nastaviš da vse deluje, moraš le pustiti in čim manj premikati. V splošnem je postopek tak, da kupiš Raspberry-ja, recimo tukaj: http://www.ic-elect.si/b2c/nekategorizirani-artikli/raspberry-pi-2-model-b-1gb-ram.html kupiš še eno (kvalitetno, ne najcenejših in no-name variant) SD kartico, micro USB napajalnik, kot je za telefone ter nekje kupiš še mrežni kabel za povezavo v usmerjevalnik/modem. Potem se ravnaš po navodilih, ki sem jih spisal za enostavno namestitev programa Wview: http://zevs.si/images/dokumenti_zevs/navodila%20RPi.pdf Namestitev je preprosta in ne zahteva večjega poglabljanja in pisanja ukaziv v terminal, nekaj malega pa vseeno je treba copy-pastat iz navodil.

Ko imaš vse nameščeno, priklopiš postajo v USB, v programu nastaviš na katerem USB-ju je postaja, intervale zajemanja in generacije spletnih strani... Več o tem pa ko boš imel sestavljeno in nameščeno. So pa WSxx postaje bolj eli manj plug-and-play, tako da večjih težav pri tem ne bi smelo biti.

Druga zadeva pa je prostor na strežniku, bodisi si ga nekje dobiš (plačaš) sam, bodisi se včlaniš v društvo, če se še nisi, in dobiš prostor ter domeno na kateri se bo nahajala tvoja postaja. Tu pride v igro @Piskec, ki ti bo vse nastavil in sporočil potrebne podatke za pošiljanje na ZEVS strežnik. Glede pošiljanja na strežnik ni neke znanosti, rabiš le FTP naslov in up. ime ter geslo.

V grobem je to ves postopek, če imaš dodatna vprašanja pa kar na dan z njimi Smiley
Prijavljen
Trocki
Stratokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1983-12-31
Sporočila: 3719

« Odgovori #16 dne: 05. Marec 2016, 18:34:43 »

Uf, to tudi mene čaka naslednje leto. Edini problem jaz vidim pri tem, da sem jaz navajen izklapljati modem iz omrežja pri grmenju, ker mi je pa že toliko stvari skurilo v življenju.
Ko pa sklopiš modem iz omrežja pa seveda postaja neha oddajati podatke na splet za tisti čas.
Vso srečo bbator, bom spremljal potek, da še jaz kaj odnesem od tega.  icon_mrgreen
Prijavljen

Vreme bo! Smiley
sunekburje
Cirus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 11

« Odgovori #17 dne: 05. Marec 2016, 23:25:36 »

Pozdravljen!

Jaz imam postajo WS2800 že dobro leto in pol. Zaenkrat nisem imel nobenih problemov, čeprav sem se pred nakupom malce bal, ker je vse brezžično ampak do sedaj nisem imel glede tega nobenih težav. Pri dežemeru sem kmalu nabavil nove baterije, ki pa se mi na nekaj mescev spraznijo čeprav je dežemer na celico?!  To je edini problem, ki ga imam vendar sem na splošno zadovoljen..

lp  Smiley
Prijavljen

Vipava,  Davis Vantage Pro2
http://vreme.vipava.eu
bbator
Stratus

Prisoten Prisoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 5459

« Odgovori #18 dne: 06. Marec 2016, 09:27:25 »

Hvala vsem za odgovore. Postajo bom verjetno v kratkem kupil. Ostalo pa verjetno še sledi. Sedaj mi je približno jasno kako je z vsem skupaj.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8241

WWW Email
« Odgovori #19 dne: 06. Marec 2016, 13:19:34 »

Mislim, da na linku, ki ga je podal @marko30 dobiš samo konzolo?  icon_question
Prijavljen

bbator
Stratus

Prisoten Prisoten

« Odgovori #20 dne: 11. Marec 2016, 06:40:30 »

Možno max. Kaj pa tule?
http://www.amazon.de/Technoline-Temperaturstation-WS-bestehend-Außensender/dp/B0032TE728
« Zadnje urejanje: 11. Marec 2016, 06:42:13 od bbator » Prijavljen

Serpentinšek
Stratokumulus

Prisoten Prisoten

RD: 1984-10-08
Sporočila: 3701

« Odgovori #21 dne: 11. Marec 2016, 09:32:19 »

Lepo si to zrihral  icon_wink

Vso srečo bbator, bom spremljal potek, da še jaz kaj odnesem od tega.  icon_mrgreen
Mi trije smo nekako na istem nivoju.  Grin Imamo hiško in dežemer, nimamo pa še zadeve na internetu.

Pri nas v Bočni sploh še nimamo internet priključka, starša ga ne rabita, jaz sem pa itak večinoma v Domžalah. Si pa želim, da bi nekoč bili podatki iz tega zanimivega kotička pod Menino planino na spletu.

Prijavljen

LP iz pad. postaje Domžale Smiley
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg
matic19
Administrator
Altostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1990-09-19
Sporočila: 1843

Email
« Odgovori #22 dne: 11. Marec 2016, 13:09:35 »

Kaj pa mobilni internet? Kupiš tisti modem za "instant" internet, ga vtakneš v PC (raspberry-ja), kupiš še podatkovno SIM kartico, ki ima recimo paket 1GB prenosa za 5€ na mesec in stvar špila Smiley 1G je pomojem zadosti, sploh če malo optimiziraš termine prenašanja na splet (recimo na 10 ali 20 min). Bi moral malo pogledat koliko podatkov se prenese naenkrat, mislim pa da ni prav veliko.
Prijavljen
bbator
Stratus

Prisoten Prisoten

« Odgovori #23 dne: 07. April 2016, 07:33:54 »

Vremenska postaja ws 2800 je končno montirana  Smiley

Prijavljen

gradiščan
Član VD ZEVS
Stratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1965-06-30
Sporočila: 5987

Lokacija: Gradišče-Brkini - 590,2 m, 11.km od Kozine proti Reki, na južnem delu je slavniško pogorje
robert.drgan@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #24 dne: 07. April 2016, 10:17:32 »

icon_wink, zdaj pa še na splet  wavey
Prijavljen
Strani: 1 [2]
Natisni
Pojdi na: