ZEVS Forum

Nova vremenska postaja - VP-Brezula - Rače

Začel/a ronex, 30. December 2011, 01:36:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

wisky

Super Ronex. Tudi jaz imam takšen ščit, ki sem ga sam izdelal, zato so rezultati bolj natančni.
Lp Wisky s Tezna
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

ronex

Hojla, sem kar vesel, da nas je več takšnih, ki radi naredimo kaj sami. Še bolj pa sem vesel, da tudi deluje kot serijsko izdelane stvari. Verjetno bom naredil še kak ščit, da primerjam kakšne so razlike zaradi materiala in izdelave. Seveda, ko bo čas dopuščal. Trenutno priravljam novo kurilnico za zimo-peleti  :icon_biggrin: . Zato je tudi ta ščit moral čakat na dokončanje.  :shrug:  :icon_cool:

lp, ronex

ronex

Tako, danes sem spet cel dan zaposlen s ščitom in senzorjem. Očitno imam senzor na napačni lokaciji pa mi povzroča težave pri višjih temperaturah. Drugo stvar sem ugotovil, da imam v ščitu premali pretok zraka. Verjetno bom moral menjat ventilator ali pa vstavit tulec v ščit za boljše usmerjanje. Skratka čaka me še kar nekaj dela preden bom prišel do pravilnih temperatur.  :shrug:

Kaj čem, treba je uredit!  ::)

ronex

Tako, sedaj pa samo še kontrola.  :police: Moralo bi bit vse v redu!  :icon_wink:
Upam,   :icon_smile: .

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

ronex

Pa sem imel spet težavico.  :icon_question:
Včeraj zvečer odpovedala baterija v centralni enoti.  >:(
Šele danes opazil. Sedaj je spet vse v redu.  :icon_biggrin:

Upam, da ostane tako!  :icon_wink:

ronex

Po dolgem času se spet oglašam....  :)

Tokrat zaradi novosti na moji VP -Rače.

1. zamenjal sem vremensko postajo. Prej: TE831, sedaj v delovanju Oregon Scientific WMR200
2. Nova spletna stran na tampleti:  Leuven-Template verzija 2.8
3. Postaja ima tudi nov server - Foxconn Q-Box 270N (potrebuje bistveno manj el.energije)
4. Tudi domena je spremenjena in sedaj deluje vse na dveh domenah v okviru portala Rače-Fram-Info, ki pa peljeta na enak portal.
    Prva domena je http://www.race.si in druga domena http://www.fram.si
5. Na portalu je tudi Yowindow vstavek z motivom iz naših krajev, ki deluje tudi v živo.

Stran VP-Rače je še v urejanju. Veliko je že narejenega zato je že javno dostopna.
V projektu pa je še postavitev VP v Framu, ki bi pozneje bila vezana na domeno www.fram.si  :icon_wink:

Toliko o novostih in spremembah na moji postaji.

Lepo pozdravljeni vsi na forumu in obiskovalci.   ;)