Tauridi

<< < (2/2)

matic:
Bravo fantje  :clap:  :praise: super fotke!!

lp,

Matic

paradolf:
Al smo mi mal čiv čiv  :icon_haha:
V noči iz 5. na 6. november sem bil na Krvavcu in več kot 5 ur preživel pod zvezdami. Videl tri lepe Tauride. Eden izmed njih tudi lep ki sta ga ujela Matic in Dejan ob 23.13. Kasneje na praktično istem mestu še eden ob 0.26 in dve minuti kasneje zelo svetel daleč na jugu. Vse tri je objektiv žal zgrešil  :shrug:

Včeraj pa sem spet nastavil fotoaparat kar na domačem balkonu in ga usmeril v svetlobno onesnažen Kamnik. V dveh urah sta se ujela dva Taurida.

Pri zadnjem je bilo veliko sreče saj je to bil predzadnji posnetek predenj je crknila baterija. :) Sicer pa nastavitve za tole f2.8, ISO1600, 13 sekund.

Danes pa morda zopet malo na hrib. Tauridi bodo razsvetljevali nebo predvidoma še do noči na torek, tako da če bo še kdo poizkusil srečo le pogumno.


Amadej13:
Tako da bo vse na enem mestu dadajam še moj ulov iz prejšnjih noči :)

5.11.2015 okoli 20:00 iz Križne gore v smeri JV lep taurid, viden je bil tudi manjši blisk...seveda sem slikal drugam sam pa ujel samo Prašno sled :)Kasneje sem se na Starem vrhu pridružil Maticu in Dejanu

Naslednjo noč 6.11.2015 malo do 21 ure v smeri Sever
paradolf:
Zaklop je kar trpel te dni, končno pa se je ujel tudi en svetel  :)

Drinky:
Včeraj ob 21:35 eden svetlejših tauridov nasploh, viden vsaj v četrt Evrope. Prvotno mi je pisala kolegica o neki hudi svetlobi, potem pa zasledil objavo na Severe Weather Europe (FB)

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[*] Predhodna stran