Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumTehnikaVremenske postajeNakup vremenske postaje
Strani: 1 ... 7 8 [9] 10
Natisni
Avtor Tema: Nakup vremenske postaje  (Prebrano 40787 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #120 dne: 03. September 2019, 12:40:08 »

Spomladi mi je na moji tehnoline WS2800 crknil vetromer, včeraj pa še dežemer. V obeh primerih so notri oksidirale polnilne baterije. Očistil sem kontakte pa vseeno ne uspem vzpostaviti več povezave s postajo. Ima kdo kakšen predlog kaj naj kupim. Pomembno mi je predvsem, da bo brezžičen signal nemoteno prihajal do postaje, ki je kakšnih 20m oddaljena od hiške in je seveda v zaprtem prostoru. Razmišljam tudi v smeri, da bi imela postaja možnost spremljanja podtakov prek pametnih naprav od koderkoli, a večina teh postaj potem nima notranje enote, ampak se da spremljati le preko pametnih naprav. Rad bi oboje. Vesel bi bil vseh predlogov ali morda pozitivnih izkušenj ostalih.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #121 dne: 03. September 2019, 14:45:29 »

Najprej dobro očisti kontakte kjer so vpete baterije, nato kupi nove! Tudi accu baterije se počasi iztrošijo, ker se venomer polnijo ob sončnih obdobjih.
Na dežemeru lahko prej probaš z navadnimi alkalnimi baterijami, da se prepričaš, če so baterije krive.
Preden vstaviš nove baterije, jih predhodno napolni!
« Zadnje urejanje: 03. September 2019, 14:50:50 od max » Prijavljen

bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #122 dne: 03. September 2019, 17:58:51 »

Kontakte sem očistil s kontakt sprejem in "šmergl" papirjem. Vstavil sem nove nepolnilne baterije pa vseeno ni bilo povezave. Zato ne vem kaj naj še naredim. Enako sem naredil pri vetromeru.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #123 dne: 03. September 2019, 19:50:29 »

To pa potem tudi jaz ne vem  shrug
Reset postaje si naredil in na novo probal povezati?
Prijavljen

bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #124 dne: 03. September 2019, 20:32:58 »

Sem se šel še enkrat malo spopadati s tem. Postajo sem večkrat na novo resetiral, čistil kontakte... tik preden sem dežemer hotel zabrisati v smeti, pa ga je postaja zaznala. Vetromer pa je očitno šel povsem k vragu.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #125 dne: 04. September 2019, 07:57:14 »

Malo se še poigraj, poglej kje vse so kontakti in kje bi bila možnost oksidacije icon_razz
Tukaj si dobro preberi stran 39 in 40, pa poizkusi še z vetromerom:
https://www.technoline-berlin.de/manual/WS-2800%20main-e1-%20EJIN28000010.pdf
Na vetromeru imaš tudi gumb reset. Verjetno ga nisi spregledal?

Tu piše tudi, da moraš na sprejemniku(TermoHygro) senzorju izključno uporabljati alkalne baterije, da to deluje. Imaš notri slučajno polnilne in že malo prazne?
Ko sem jaz še imel WMR-jko, sem vsako leto na vseh senzorjih menjal baterije, tudi če so te še bile dobre. Preventiva pač, pa tudi strošek je zanemarljiv.

« Zadnje urejanje: 04. September 2019, 07:59:01 od max » Prijavljen

bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #126 dne: 04. September 2019, 13:57:38 »

Imam alkalne ja. Pa tudi z merilno napravo sem malo pomeril prevodnost. Nisem našel nobene napake. Gumb za reset na vetromeru nisem spregledal. Dežemer pa mi je danes spet mrknil Smiley bo treba še zamenjati baterije morda na thermo hygro senzorju.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #127 dne: 04. September 2019, 16:13:42 »

........ bo treba še zamenjati baterije morda na thermo hygro senzorju.

Ja, saj ravno tu je lahko keč. Kot piše v navodilih, gre vsa komunikacija preko TH senzorja na notranjo enoto in če tu ni vredu je lahko samo zmešnjava.
Na TH senzorju še vse kontakte očisti in probaj povezave še enkrat vzpostavit, tudi z anemometrom. Me res zanima kaj bo  Grin
Prijavljen

bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #128 dne: 04. September 2019, 19:43:06 »

Razmišljam da ni slučajno spet mrknil dežemer, ker sem dal notri nepolnilne baterije in je prišlo do kakšnega stika čez dan, ko je prišla dodatna energija iz sončnih celic. Do jutra je namreč povezava bila.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #129 dne: 05. September 2019, 09:10:17 »

huh.... icon_question bi moral prekriti celice, če si dal navadne baterije notri  shrug
Pa ostalo? TH?
Prijavljen

matic19
Uredništvo Biltena ZEVS
Altostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1990-09-19
Sporočila: 1636


Lokacija: Ljubljana-Šiška

Email
« Odgovori #130 dne: 05. September 2019, 11:42:57 »

Celic ne rabiš prekrivat, ker zelo verjetno not dioda, ki preprečuje, da bi se alkalne baterije polnile. S tem dosežeš, da senzor deluje podnevi iz celic, ponoči iz baterij. Na žalost ti ne znam pomagati kaj več, kot ti je @max, ker si sploh ne predstavljam kako točno so narejene te postaje.
Prijavljen
bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #131 dne: 05. September 2019, 21:37:58 »

Sem zamenjal baterije v TH pa še vedno ne zazna dežemera in vetromera. Počasi si bom moral umisliti novo postajo. Kupil bi nekaj kar že kdo ima in je zadovoljen. Pomembno mi je, da ne izgublja signala, da ima brezžičen prenos podatkov. Odlično pa bi bilo še, če je IP, da lahko spremljam dodatno podatke še s pametnih naprav. Večina naprav, ki so IP, pa ima to slabost, da nima notranje enote.
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
max
Global Moderator
Cumulus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1964-11-07
Sporočila: 8075


Lokacija: Griže pri Žalcu 299m

WWW Email
« Odgovori #132 dne: 06. September 2019, 09:58:02 »

Froggit WH4000SE wifi, mislim, da jo ima naš prejšnji dolgoletni predsednik@Piskec Grin , ne vem pa, če ima wifi varianto
https://www.froggit.de/product_info.php?language=de&info=p356_wh4000se-wifi-internet-funk-wetterstation---wunderground--pc-anbindung--auswertungssoftware.html

Mislim, da cenejše ni  icon_rolleyes
Prijavljen

bbator
Stratus

Odsoten Odsoten

RD: 1986-04-15
Sporočila: 4363


Lokacija: Ig - 289 m.n.v.

« Odgovori #133 dne: 06. September 2019, 19:00:14 »

Izgleda zanimivo ja. Na kakšen način pa pošilja podatke na splet (wunderground)? Najbolj pa me skrbi, ker po sliki sodeč ne morem ločiti thermo hygro senzorja, da bi ga dal v hiško. Morda kdo ve kaj več podrobnosti?
Prijavljen

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
*****
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2135


Lokacija: Krtina
www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #134 dne: 09. September 2019, 08:34:22 »

Froggit WH4000SE wifi, mislim, da jo ima naš prejšnji dolgoletni predsednik@Piskec Grin , ne vem pa, če ima wifi varianto
https://www.froggit.de/product_info.php?language=de&info=p356_wh4000se-wifi-internet-funk-wetterstation---wunderground--pc-anbindung--auswertungssoftware.html

Mislim, da cenejše ni  icon_rolleyes

Jaz imam "le" WH4000. Tista ni wifi in tudi tam se nekateri senzorji skup držijo, kar je velika zoprnija.

Tale WH4000SE je wifi, kar pomeni, da ne potrebuješ nobenega PCja in da sama pošilja na Wunderground in Weathercloud.
Prijavljen

Strani: 1 ... 7 8 [9] 10
Natisni
Pojdi na: