Včeraj sva z Olegom bila na lokaciji in spet malo poservisirala postajo, ki je bila "offline" od nekje novembra lansko leto. Posledica pomanjkanja časa. Ugotovila sva, da je kamera povsem mrtva in neodzivna. Zaenkrat sva jo odmontirala in jaz sem jo vzel domov, da pogledam, če se da kaj rešiti. Škoda je metati to kamero v smeti, ker je kvalitetna axiscam kamera. Glede tega še javim, če mi kaj uspe oz. ko jo bo Oleg šel zmontirat nazaj.
Kar se tiče pa same postaje, pa sva zunanjo enoto očitila ene tone muh in pajkov in (spet) zamenjala TH senzor, kateremu je odpovedal vlagomer. Ti senzorji si res postali dragi in zanič. Bo treba razmisliti o servisu in menjavi samih senzorjev, ker je 70€ za eno vezje z nekaj kabla res preveč.
Odkllopil sem ventilator v ščitu, ker je konektor "zgnil" in se mi ni zdelo vredno tega reševati. Prav tako sem zamenjal tudi sprednjo ploščo na zunanji enoti, ker je bila že res dotrajana.
Poleg tega sva zamenjala tudi napajalnik za raspberry, ki je očitno spustil dušo po parih letih delovanja.
Hkrati pa sva se spet po dolgem času videla in malo pogovarjala s Francem, ki je za svoja leta še vedno zelo čil in poln energije. Vse tudi lepo pozdravlja
Zaenkrat toliko