ZEVS Forum

Ogrevan dežemer

Začel/a joze, 10. November 2007, 14:51:43 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Kar zanimiva zadeva :icon_biggrin:, samo vprašanje, kako bi ga pritrdil na dežemer  :icon_rolleyes:
Dežemer od WS postaj bi bil problematičen, bolje pa bi se obneslo na ovalnih dežemerih-
Za poskusit je, pa boš potem poročal :icon_wink:

kekec46

Citat od: max dne 28. Avgust 2009, 19:52:06 POPOLDNE
Kar zanimiva zadeva :icon_biggrin:, samo vprašanje, kako bi ga pritrdil na dežemer  :icon_rolleyes:
Dežemer od WS postaj bi bil problematičen, bolje pa bi se obneslo na ovalnih dežemerih-
Za poskusit je, pa boš potem poročal :icon_wink:
Ravnokar predelavam dežemer in bo okrogel ... tko da ga bom če bom kupil ta kabel ... kar namotal okoli ...
Mislim da če je zunaj, da mu voda nebi smela delat težav ...
We'll see  ;)

Astra

Zanimiva rešitev Kekec, čeprav predlagam, da greješ notranjost dežemera (se pravi, da naštimaj kabel eventuelno okoli in pa predvsem spodaj pod dežemerom, da gre topel zrak med režami v notranjost, kjer je prekucna tehtnica. Pazi, ker se igraš z visoko napetostjo pri tem kablu. Pri folijah imam jaz pač en pretvornik in zadeva ni tako delikatna oz. nevarna, tu pa se igraš z visokimi vrednostmi in voda nikakor ne sme priti v bližino elektrike!  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

fprelog

Citat od: kekec46 dne 28. Avgust 2009, 19:08:59 POPOLDNE
No ker se počasi približuje zima ... bo treba tudi naštimat naše dežemerčke da bodo dobro topili sneg ...

http://vreme.prelog.org/ogrevanje/index.htm

Wifi Power 220 V On/Off stikalo še čakam, da mi dostavijo, težko se je upreti razmetavanju € za nove tehnologije.
Gretje folije bom vklapljal daljinsko preko interneta, ko bo začelo snežiti. Tudi če bo vklopljeno, bo termostat nad 2 stopinjama držal izklopljeno.
Mislim, da bo 9 V napajalna napetost zadoščala, sicer lahko preklopim na 12 V.
Sem kaj pozabil?

max

Uff  :zaba: , si pa skombiniral zadevo. Vendar ne vem, če se splača Wifi, jaz imam kar vklopljeno ko se pričakuje sneg/padavine, drugače pa izklopljeno.
Res pa je, da imam jaz malo več fraj(sem več vmes tudi doma), kot ti :angel:

Če si kaj pozabil?  :icon_question: odvisno, kaj se boš še spomnil :icon_mrgreen:

joze

Eno vprašanje bi imel :icon_mrgreen:

Ali ni nevarnost, da bo voda v žlički zmrznila? :icon_question:

Cimet

Tudi sam sem se odločil, da poskrbim za dežemer v zimskem času. Da ga ne bo zeblo  :icon_lol:, sem s Pihetovo (hvala !) pomočjo nabavil original Davis zimski plašč. Slika je malo slabše kvalitete.  :icon_opa:

V kompletu se dobi:
1. kabel dolžine 15 m (lahko se dokupi tudi daljšega)
2. adapter
3. stikalo s katerim vklapljaš oz. izklapljaš grelec
4. alu folija, ki se jo namesti znotraj dežemera (po steni) in služi za ohranjanje toplote
5. grelec, ki ima termostat. Vklopi se kot je T znotraj dežemera pod 30 st. C ter se izklopi ko preseže 43 st. C. Grelec se namesti vzporedno s tehtnico. Kapacitete ima za 6 mm padavin na uro. V kolikor bi bolj snežilo, potem so po opisu v navodilu potrebna dodatna grelna telesa.
6. razni spojni elementi

Upam, da se bo zadeva namestila v roku 14 dni. Bom pa takrat še malo več napisal kako sem zadevo izpeljal.

V kolikor koga zanima, lahko priskrbim še navodila za namestitev.
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

joze

Uuuuuuuu, zlo zanimivo! Koliko pa stane ta zadevca?

Poročaj kako težko je to namestiti!

Pihe

Citat od: joze dne 11. Oktober 2009, 17:46:03 POPOLDNE
Uuuuuuuu, zlo zanimivo! Koliko pa stane ta zadevca?

Poročaj kako težko je to namestiti!

Ta zadevica na žalost ni poceni. >:( Govora je o okrog 170 €.
Zate pa bi zadeva lahko prišla ceneje,ker imaš ameriško verzijo(ali pa tudi ne,če upoštevaš,da moraš pol še adapter za štrom kupit :icon_question:).
Skratka,EU gretje Davis dežemera na žalost ni kompatibilno z US gretjem.Vsaj tako zatrjuje proizvajalec. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Najcenejša rešitev so žarnice ali pa grelna folija, lahko pa skombiniraš zadevo s termostatom :shrug:

joze

Ma, žarnice in folija je že prav, sam kdo mi vse to napravi?
Jaz se ne spoznam na elektriko.

Nekaj bi pa moral napraviti, lani so bile težave z dežemerom...

max

Citat od: joze dne 11. Oktober 2009, 18:08:29 POPOLDNE
Ma, žarnice in folija je že prav, sam kdo mi vse to napravi?
Jaz se ne spoznam na elektriko.

Nekaj bi pa moral napraviti, lani so bile težave z dežemerom...

Huh...je kdo takšen blizu  :icon_question:

joze

Niti ne. :icon_question: :icon_confused:

V ta dežemer žarnice ne gredo, ni prostora.

max

Citat od: joze dne 11. Oktober 2009, 18:12:05 POPOLDNE
Niti ne. :icon_question: :icon_confused:

V ta dežemer žarnice ne gredo, ni prostora.

Čaki mal, nisva se prav zastopila...Ta dežemer je kar velik, tako da ne bi smelo biti problema.
Mislil sem, če je kdo blizu tebe, ki bi lahko to naredil.

joze

Citat od: max dne 11. Oktober 2009, 18:18:00 POPOLDNE
Čaki mal, nisva se prav zastopila...Ta dežemer je kar velik, tako da ne bi smelo biti problema.
Mislil sem, če je kdo blizu tebe, ki bi lahko to naredil.

:icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Nimam nobenega blizu. Ne vem pa kako bi te
žarnice pritrdil, ko je pa vse glatko in okroglo?