Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

 ZEVS ForumTehnikaVremenske postajeSenzor za veter WGR800 pri postaji Oregon WMR200
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Senzor za veter WGR800 pri postaji Oregon WMR200  (Prebrano 2853 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
gore
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1970-12-24
Sporočila: 160

Lokacija: Laniše (med Kamnikom in Krvavcem), 405 metrov na morjem

WWW
« dne: 03. November 2014, 17:29:04 »

Senzor WGR800 za veter se je pred kratkim odločil štrajkat.  banghead banghead
Zadeva je lepo delovala kakšni dve leti in pol, sedaj pa pogosto ne pošilja podatkov (niti za smer, niti za jakost vetra, kar lahko vidite, če podržite miškin kurzor na merilniku na blogu).
Dvakrat sem že zamenjal bateriji, očistil kontakte, tudi vso plastiko, saj se tudi na pihanje po mojem občutku vrti malo slabše kot na začetku (ampak to je druga zgodba).

Je kakšna ideja, kaj še lahko naredim?
Nov vetromer je precej drag, če pa se komu valja in ga ponudi za zmerno ceno, pa kupim.  praise
Prijavljen
hudi
Član VD ZEVS
Cirostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1976-01-01
Sporočila: 175


Lokacija: Deskle - 90 n.m.v., 11 km severno od Nove Gorice

WWW Email
« Odgovori #1 dne: 04. November 2014, 12:45:55 »

A podatkov sploh ne pošilja ali pošilja ničle? Torej na konzoli kaže črtice --- ali kaže 0,0?
Prijavljen

gore
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1970-12-24
Sporočila: 160

Lokacija: Laniše (med Kamnikom in Krvavcem), 405 metrov na morjem

WWW
« Odgovori #2 dne: 04. November 2014, 12:49:21 »

Občasno so na postaji črtice -- (razumem, da je to drugače, kot ničla). Potem pa se spet pojavijo običajni podatki.
Prijavljen
hudi
Član VD ZEVS
Cirostratus
*
Odsoten Odsoten

RD: 1976-01-01
Sporočila: 175


Lokacija: Deskle - 90 n.m.v., 11 km severno od Nove Gorice

WWW Email
« Odgovori #3 dne: 04. November 2014, 13:00:58 »

Podobne težave sem imel z dežemerom pri tej postaji. Probaj ga razdreti in pridit do vezja. Poglej, če se je notri naselil slučajno kak pajek ali kakšna druga golazen (sicer je ta senzor veliko bolj zaprt kot dežemer, tako da to verjetno ni vzrok). Pa prepihuj vezje nekaj časa z vročim zrakom (fen), da ga osušiš, če se je slučajno preveč navlažil.
Pri mojem dežemerju je to delovalo, sedaj mi deluje v redu že dobre pol leta...

Resetiral si ga tudi verjetno po menjavi baterij?
« Zadnje urejanje: 04. November 2014, 13:02:35 od hudi » Prijavljen

filak
Cirokumulus

Odsoten Odsoten

RD: 1969-08-16
Sporočila: 316

Lokacija: Ivančna gorica

« Odgovori #4 dne: 04. November 2014, 13:02:45 »

Senzor ima kakšno diodico, ki utripa, ko odda signal. Kako je s tem (če jo sploh ima)?
Reset konzole reset senzora. Senzor ali konzolo približaj drug drugemu. Baterije pa zmeri, če imaš s čim.
Prijavljen
gore
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1970-12-24
Sporočila: 160

Lokacija: Laniše (med Kamnikom in Krvavcem), 405 metrov na morjem

WWW
« Odgovori #5 dne: 04. November 2014, 13:03:06 »

Bom poskusil še to. Sicer je videti suho, saj je lepo zaprt. Vseeno pa vredno še tega pregleda.
Prijavljen
gore
Cirostratus

Odsoten Odsoten

RD: 1970-12-24
Sporočila: 160

Lokacija: Laniše (med Kamnikom in Krvavcem), 405 metrov na morjem

WWW
« Odgovori #6 dne: 04. November 2014, 13:21:52 »

Senzor ima kakšno diodico, ki utripa, ko odda signal. Kako je s tem (če jo sploh ima)?
Reset konzole reset senzora. Senzor ali konzolo približaj drug drugemu. Baterije pa zmeri, če imaš s čim.

Diodice nima, pokaže pa na konzoli, ko je sparjen s senzorjem. Če dela, ni problema - niti na (običajno) razdaljo. Ko pa ne dela, pa ne pošilja podatkov in konec.
Reset na obeh straneh sem tudi že naredil.
Prijavljen
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: