Kadar nabavljate nov PC

(1/6) > >>

ZeroQ:
Obvezne sestavine računalnika, ki bodo zagotovo delovale še dolgo bodo opisane v tej temi.

ZeroQ:
Če kupujete nov PC in da bo sodoben. So sledeča pravila!!!

1. Procesor oz. CPU mora biti INTEL - Core 2 Duo ali celo Core Quad, tukaj pozabite na AMD - ki je trenutno popolnoma zgubljen v proizvodnji in razvoju.

2. Za zelo zanesljivo matično ploščo proizvajalca svetujem po vrstnem redu - Asus, Gigabyte, Intel - Ostalo je samo baubau - ni zanesljivo. Priporočam pa seveda obvezno Intel P35 ali X38 vezni nabor - chipset.

3. Pomnilnik je zelo pomemben in trenutno je najugodnejši in primeren za brezhibno delovanje 2x1 GB Patriot DDR2 800Mhz oz. PC6400 - Poleg tega proizvajalca priporočam tudi OCZ, Corsair, Kingston. Z minimalno 800Mhz.

4. Za najbolj zagotovljeno varnost podatkov na trdem disku zaupamo le najboljšim proizvajalcem - Seagate, Western Digital. Ostali ne pridejo v poštev, če ne želite težav sezite po navedenem. Obvezno mora biti SATA2 - 3Gb/s - hitrost vodila, NCQ in če je večji kot 250GB priporočam 16Mb predpomnilnika.

5. DVD enota je najbolj priporočena proizvajalca NEC ali Samsung - glede na to da IDE vodilo umira, priporočam s SATA vodilom.

6. Grafikulja je pomembna večinoma za igračkarje. Sam raje priporočam proizvajalca ATI, saj so z najnovejšo generacijo, ki podpira DirectX 10 zadeli bistvo in cenovno so ugodnejši od nVidie. Za normalni PC priporočam ATI HD2600 Pro ali XT z 256Mb na PCI-EX. Za igranje bolj zahtevnih igric pa je nVidia razveselila svo navdušence z 8800 GT in 512Mb za neverjetno močjo in ugodno ceno. Tukaj nima nikakršne konkurence.

7. Napajalnik je manj pomemben del, važno je le da je dovolj močan - minimalno mora biti 400W, priporočen pa je 500W ali 550W. Najbolj ugoden in stabilen za svojo ceno je od proizvajalca LC Power.

ZeroQ:
Za kakršno koli pomoč pri nabavi ali sestavi me lahko kontaktirate na e-pošto ali s zasebnim sporočilom. Na zastavljena vprašanja pa vam lahko pomagam tudi na forumu.

gradiščan:
Citiraj iz: ZeroQ na 30. Oktober 2007, 23:12:28

Obvezne sestavine računalnika, ki bodo zagotovo delovale še dolgo bodo opisane v tej temi.


Odlično si se tole spomnil...vsako priporočilo je dobrodošlo.. :icon_wink:

S53RI:
ZeroQ!

Moram reč, da mi je to všeč. Jasno specificirano ni kaj. Mislim, da se bo vsak lahko enostavno znajdu po teh zahtevah. 
Le tako naprej.

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran