Raspberry Pi in uporabnost za VP

<< < (2/5) > >>

matic19:
Naj samo omenim, če še ni bilo povedano, da na raspberry-ju dela samo linux operacijski sistem, zato odpade inštalacija original WeatherLinka. Drugače pa ja, kot je rekel @Piskec, sprobana sta wview in weewx.

Thor:
 @medovreme verjetno se bi dalo za VP uporabit tudi Mini Pc for Android,je tudi dosti manjši sistem.Je pa v bistvu podobno kot Raspberry Pi le,da je procesor zmogljivejši.
Opis:
 Iskal sem nekaj za moj stari lcd-tv in sem hotel kupit najprej Raspberry Pi,model B z 756mb procesorjem.Zato,da bi lahko uporabljal internet na njem oziroma spremembo v pametni televizor.
link:http://slo-pi.com/narocilo-raspberry-pi-model-b
Vendar sem kasneje našel na na Bolha-i mini pc za android 4.0 za 25eur.V bistvu gre za majhen pc v velikosti usb ključka z android sistemom,katerega poganja 1,5Ghz procesor 1gb/ddr rama,wifi integriran v vezje,hd grafična kartica,približno 4gb notranjega spomina z možnostjo razširitve,ter ima nekaj možnosti priklopov za brezžične naprave kot so miška,tipkovnica,itd.Lahko se tudi kombinira z raznimi adapterji za kakšne druge priključke.
Bi vsekakor svetoval to,ker za približno isto ceno dobiš zraven enkrat več zmogljivejši procesor,delovni spomin,hd grafično kartico,wifi,android sistem,ter je v velikosti usb ključka.
Cene so različne za nove,ter za rabljene,ter sorazmerne z zmogljivostjo,link(možno je tudi trenutno najdit kakšnega na bolhi):
ebay:http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=mini+pc+for+android+4.0&_lncat=0&_arm=1&_armm=94&_ruu=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fsch%2FComputer-Components-Parts-%2F175673%2Fi.html%3F_from%3DR40%26_nkw%3Dmini%2Bpc%2Bfor%2Bandroid%2B4.0%26_arr%3D1&_armi=Computer+Components+%26+Parts

Napajanje je lahk preko adapterja ali preko naprave same tv ali vremenska postaja.Preko usb.
Sam sem hotel kupit rasberry pi-ja vendar me je ta bistveno manjši "pc" zaradi zmogljivosti,ter skoraj enake uporabnosti bolj prepričal :zajec:

Lp! Thor

EDIT:Thor :P

max:
Citiraj iz: Thor na 22. Januar 2014, 20:06:57

@Max verjetno se bi dalo za VP uporabit tudi Mini Pc for Android,je tudi dosti manjši sistem.Je pa v bistvu podobno kot Raspberry Pi.
..........................................................................................
...................................
Lp! Thor


 :icon_question:

Thor:
 Hotel sem samo rečt,da je zmogljivejši kot Raspberry pi za približno isto ceno,ter mini pc for android se lahko pravtako priklopi tudi na ostale naprave ne samo na tv ;D
Z raznimi adapterji bi se dalo povezat z Vp :icon_question:

matic19:
Povezat bi se že dalo, samo problem je v tem, da ta mini PC ne podpira drugega kot Android, kar pa takoj pomeni, da odpade inštalacija wview programa (in podobnih) nanj.

Navigacija

[0] Seznam sporočil

[#] Naslednja stran

[*] Predhodna stran