Servis postaje se je zavlekel iz več razlogov, poglavitni pa je bil resno pomanjkanje časa z moje strani. Danes zgodaj zjutraj sva se z Alešem naposled odpravila na Lubnik, da vidiva kaj je na stvari. Ker sem sumil na težave z SD kartico, sem imel s sabo rezervno, s prednastavljenim sistemom. Ob prihodu se je raspberry obnašal čudno, kartice ni hotel zagnati. Zamenjam z novo in se je v nekaj minutah pobral in začel pošiljati podatke. Ok, zadeva rešena
Druga stvar pa je nedelujoča smer vetra, pri kateri sem sumil na skurjen vhod za smer. Zlezem na streho, razdrem zunanjo enoto in kmalu opazim, da manjka en kondenzator na vhodu, ki je praktično sublimiral

To mi potrdi sume o skurjenem vhodu, pomerim še z multimetrom, vhod procesorja je v stiku. Ker na licu mesta ne morem popravljati take zadeve se odločiva, da pustiva vse skupaj čez poletje v takem stanju kot je, se pravi z nedelujočo smerjo vetra. Ostalo deluje normalno. Na jesen bo potrebna menjava vezja ISS enote, za kar pa bomo morda potrebovali narediti "nabirko" za sredstva, če na računu takrat ne bo dovolj denarja za nakup. Govorimo o cca. 150€ stroška. Ampak, več o tem po poletju, ko se nevihte malo umirijo in ne bo več toliko nevarnosti za ponovno škodo zaradi strele.
Spotoma preveriva še opremo našega kolega Samota (lubnik.info), ki skrbi za kamere. Škoda pri njem je precejšnja, sem mu povedal popis in stanje opreme, da bo okvirno vedel, kaj mora imeti s sabo ob obisku. Ko najde čas, bo popravil ali vsaj za silo vzpostavil kamere na koči.
Toliko zaenkrat