Danes mi je le uspelo priti na Trdinov vrh. Majhne kepice spluženega snega se pričnejo pojavljati že na okrog 600m. Nato pa se z nadmorsko višino le počasi veča višina snežne odeje. Nekje na 700 metrih se v grapah že pojavi bolj strnjena snežna odeja. V gozdu je precej polomljenih vej, pa tudi par dreves je bilo podrtih na cesto. Prava zima se začne šele na 900metrih, ko je snega že
15-20cm. Pa je že več kot 4 dni po sneženju. Poleg tega so bile tudi kar vidoke temerpature v zadnjih dveh sneh. Zato me je višina snega kar presenetila. Se pravi, da ga je moglo takoj po sneženju bit okrog 35-40cm. KEr je ta sneg že kar močno preobražen in pa južen. Avto sem parkiral in odšel peš na Trdinov vrh. Z Vsako serpentino, ki sem jo prehodil, je bilo več snega. NA okrog 1000 metrov sem nameril že
25-30cm snega. Naprej proti vrhu, so se pojavljali tudi posamezni sloji smrekovega gozda. NA bolj prevetrenih legah je kar precej polomljenih vrhov smrek. Malo je pridodal še obilen sneg, ki pa večje škode na višinah nad 1000 metri ni povzročil, ker je padal suh sneg. Na 1172m je snega še mnogo več. Tako sem bil močno presenečen, ko sem na privetrni legi nameril kar
61cm snega. Na vrhu ga je nekaj manj,
43cm

( Sljeme je ob 14.00 uri meril samo še 30m). Sicer pa je cesta do vrha, kot bob steza. Bi se upal trditi, da je bilo na vrhu za časa sneženja med 65 in 70cm snega :amen: . ZA primerjavo pa uzemimo Sljeme s 61cm snega.
Takšnih količin snega v oktobru vrjetno Gorjanci niso nikoli :grandpa: videli. :shock:
Sliek pa sledijo v reportaži.
Pri nas je oblačno in 10,6°C. Tmax je bil samo 13°C, pa čeprav je ARSO predvideval kar 17°C za naš konec.