Ker sem danes slučajno slišal na radiu eno zanimivost glede tega sem se odločil,da naredim to anketo.
Namreč,smo ena izmed 77-tih držav na svetu od skupaj 193-tih,katera prestavljamo uro.
Na radiu je bilo nato govora o idejnem očetu tega in o notranji biološki uri.Kaj več si lahko preberete spodaj:
Uro prestavljamo zaradi direktive Evropskega parlamenta in Sveta o ureditvi poletnega časa.Prihrani se pri porabi električne energije. Premik delovnega časa zagotavlja večjo učinkovitost, predvsem v poletnem času, in pozitivno vpliva zlasti na zaposlene, ki delajo na terenu, pravijo na ministrstvu. Ureditev naj bi pozitivno vplivala tudi na varnost pri delu, ker se več dela pri dnevni svetlobi.
In še mnenje iz psihološkega stališča:
Skakanje na poletni čas in nazaj vrže iz ritma "notranjo" biološko uro, kar poslabša počutje. Rezultati nekaterih raziskav govorijo o tem,da po prestavitvi ure več ljudi obišče zdravnika, več je prometnih nesreč in nezgod na delovnem mestu.
Vir:Siol.net,Radio AKTUAL
Moje mnenje: vredu je,da se na ta način bolje izkoristi dnevni čas vendar je tudi res,da preidemo iz vsakodnevnega ritma
Jutri bomo morali vstati spet ob isti uri
Lp! Thor