Novice: Trenutno ni obvestil.
Dobrodošel, Gost. Prosim, prijavi se ali se registriraj.

ZEVS ForumVremenske postajeVremenske postaje po Sloveniji (Moderatorji: ŠTROMAR, mat89)Vremenska postaja - Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož
Strani: [1]
Natisni
Avtor Tema: Vremenska postaja - Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož  (Prebrano 8863 krat)
0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.
barbacapo
Gost
« dne: 20. Januar 2009, 09:22:01 »

Pozdravljeni!

Postaja je montirana in deluje (ne vem če deluje pravilno oz. koliko so podatki zanesljivi), software nameščen in podatki se veselo beležijo. V rubriki "vremenske postaje", podrubrika "vprašanja in odgovori", tema "Prošnja za pomoč pri vremenski postaji Davis Vantage Pro 2" sem zastavil vprašanje o uporabi dodatne temperaturne sonde za meritev temperature morja. Ima mogoče kdo kakše izkušnje s takšno kombinacijo?
Povezava po postaje:

http://www.fpp.edu/~ajk/_Meteo/Current_Vantage_Pro_Plus.htm

LP Urban
« Zadnje urejanje: 20. Januar 2009, 11:19:25 od barbacapo » Prijavljen
piskec
Uprava ZEVS
Nimbostratus
Odsoten Odsoten

RD: 1966-05-03
Sporočila: 2189

www.krtina.com

piskec@gmail.com
WWW Email
« Odgovori #1 dne: 20. Januar 2009, 09:46:52 »

O, super, na morju!  clap

Na žalost nimam pojma, kaj bi se zgodilo, če bi bila sonda v vodi... Morda kdo drug?

Bi bilo pa fino imeti temperaturo morja!

Prijavljen

hrošč
Altostratus

Odsoten Odsoten

RD: 0000-00-00
Sporočila: 1174

« Odgovori #2 dne: 20. Januar 2009, 11:37:43 »

Kako to, da kaze Yearly Rain 413 mm? Si testiral dezemer? Sicer pa super lokacija, zmaga bi bil se kaksen webcam Cool
Prijavljen
barbacapo
Gost
« Odgovori #3 dne: 20. Januar 2009, 11:45:43 »

Dežemera nisem testiral. Kako se pa to opravi? Mogoče z dolivanjem znane količine vode v znanem času? Kot sem že povedal, ne vem ali deluje postaja pravilno. Tudi s kalibracijo ostalih senzorjev (smer vetra npr) se še nisem ukvarjal. To pride na vrsto v naslednjih dneh. Sem pa zelo vesel dodatnih predlogov in pomoči.

LP Urban
Prijavljen
maestro
Uprava ZEVS
Stratokumulus
Odsoten Odsoten

RD: 1981-07-17
Sporočila: 3351

klemen.crnko@yahoo.com
« Odgovori #4 dne: 16. Februar 2009, 19:46:24 »

A si že dobil kake odgovore na zgoraj zastavlena vprašanja?
Prijavljen

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si
barbacapo
Gost
« Odgovori #5 dne: 17. Februar 2009, 23:48:10 »

Kar se tiče vprašanja o meritvi temperature morja, sem dobil zelo jasen odgovor. Glede kalibracije dežemera pa sem tudi našel v instrukcijski knjigici nekaj napisanega, nekaj pa tu na forumu. Zaenkrat sem zelo zadovoljen za hitre odzive in koristne informacije s strani uporabnikov foruma. Sem pa zadnji mesec malo bolj zaposlen na drugem področju, tako da vremenske postaje ne spremljal redno. Opazil sem da je bilo zadnje ažuriranje podatkov 12. tega meseca. Bo treba jutri pogledat zakaj je temu tako.

LP Urban
Prijavljen
Strani: [1]
Natisni
Pojdi na: