Pozdravljeni. Kljub trudu da najdem nekje kompletne načrte nisem uspel. Ker pa sem po naravi trmast, sem preko sličič na netu, nekako uspel narisati skice in se lotil dela. Cel teden sem nosil material na kup, danes zjutraj pa kljub 7 stopinjam pričel z izdelavo. Moram povedati da nisem neki mizarski mojster, se pa lotim vsake stvari, ker mi je to izziv. Ravno tako me je "ribnčan" navdušil za postalo, ki jo moram nabaviti drug teden ( upam da uspem) in upam, da bo še ena več na ribniškem koncu.
Moral sem najprej prilagajati meram, ki so zahtevane, potem razrez na krožni žagi, skoblanje je bilo zanimivo, ker je malo oblič po svoje rezal in sem bil bel ko mlinar. Sosedje pa v smeh.
No proti poldnevu je že začela dobivati oblike. Največ dela so mi dale lamele, saj sem jih izdelal v obliki črke L. Zadnjo stran sem uspel dokončati, nosilci strehe so tudi privijačeni, očoščena je vsa in komaj čaka na jutrišnji dan.
Jutri pa dokončam še stranske lamele, vratca in streho. Potem pa finese. Zaključne stranske letve, poliranje, grundiranje, barvanje....Upam, da jo dokončam.
Ne vem kje sem prebral, da mojstri računajo za izdelavo hišice 500 €. Krvavo si jih zaslužijo. Material je skoraj zastonj proti prilagajanju, rezanju, vrtanju, bla, bla, bla. Ampak ko bo gotova, bo pa užitek pogledati svoje delo.
Sem se pa odločil če uspem, da naredim kompletno dokumentacijo za izdelavo ( mere, material, cene,itd), da olajšam še komu če se je bo lotil.
Da še tu omenim. Predloge za kakšno postajo se odločiti ( okvirna cena je do 160 € +-10%) za začetek. Imam kar nekaj izdatkov letos še in ne morem več odtrgati. Upam, da mi boste svetovali kaj pametnega. Prilagam še slike današnjega fino delovnega dne.
Lepo se imejte.
Jože